Tæt på Træer

Tæt på Træer

TÆT PÅ TRÆER sætter fokus på klimaet og den stigende interesse for at komme tæt på naturen. Sammen med tekstilkunstner Tina Ratzer skal tusind danskere skabe det store fællesværk ‘Tæt på træer’, der skal udstilles i det offentlige rum i uge 34 og derefter på Trapholt.

Tæt på Træer bliver en kæmpe kunstinstallation i form af en kunstig skov, som man kan gå ind i og opholde sig i. Skovens mange blade sys i patchwork af projektets deltagere. Hver deltager bidrager med en patchworkblok, hvor motivet er et blad. Deltagerne bestemmer, hvilket individuelle blad de vil bringe til skoven og inviteres ved aflevering til at fortælle om bagrunden og historien for deres valg af blad.

Havde du ikke mulighed for at se opstartsworkshoppen, kan du se den her.

Vil du være med i projektet?

Vil du være med i projektet kan du tilkendegive din interesse via dette link

Har du ikke mulighed for at deltage i de virtuelle arrangementer, kan du sagtens være med i projektet alligevel. Efter opstarten vil vejledning til projektet ligge online tilgængelig her på siden, samt mulig at afhente på flere biblioteker i Trekantområdet eller via Trapholts webshop. I vejledningen (knap til venstre) er information og instrukser til både begynderen og den erfarne patchworker.

Arrangementer

Der er rig mulighed for at deltage i både patchworkworkshop, virtuelle naturvandringer og andre online tiltag, hvor vi mødes på tværs af hele landet og deler tips, tricks og tanker omkring patchworkarbejdet, valg af blade og naturoplevelser.

Planlagte virtuelle arrangementer (opdateres med zoomlink)

Denne side opdateres løbende med informationer om arrangementer.

Facebook-gruppen

Bliv medlem af Facebook gruppen og del gode tips, tricks og tanker omkring patchworkarbejdet, valg af blade og eventuelle naturoplevelser.

Vejledning og materiale

Skovens mange blade sys i patchwork af projektets deltagere.

Kunstner Tina Ratzer har udarbejdet en vejledning med instruktion og principper for bidraget, for både begynderen og den erfarne patchworker. Stof til selve bladet finder du selv i dine gemmer ud fra farvepaletten i vejledningen. Stof til bladenes baggrund samt bagsiden af quiltningen er udvalgt af Tina Ratzer og udleveres sammen med vejledningen.

Vejledninghæfte og baggrundsstof kan afhentes på følgende biblioteker:

  • Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4, 6000 Kolding. Hverdage 12-18 / lørd. 10-14 / sønd. 13-16
  • Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, 7000 Fredericia. Hverdage 12-16
  • Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle. Hverdage 10-12 + 15-18
  • Grindsted, Magion Biblioteket, Tinghusgade 15, 7200 Grindsted. Hverdage 10-15. Ved bagindgangen. Ring på følgende tlf.nr: 72131505
  • Haderslev Bibliotek, Bispebroen 3, 6100 Haderslev. Hverdage undtaget onsd. 10-13 / onsd. 14-17

Bibliotekerne i Vejen kommune. Hverdage 12-16, Ring senest dagen før om du vil komme: tlf. 79965250:

  • Vejen Bibliotek: Vestergade 2, 6600 Vejen. Indgang ved skydedøren ud mod banegården (Ring tlf. 79965250 senest dagen før)
  • Brørup Bibliotek (Vejen): Stadionvej 6, 6650 Brørup. Indgang ved fordøren (Ring tlf. 79965250 senest dagen før)
  • Holsted Bibliotek (Vejen): Højmarksvej 18, 6670 Holsted. Indgang ved terrassedøren på bagsiden af Medius mod det gamle områdekontor (Ring tlf. 79965250 senest dagen før)
  • Rødding Bibliotek (Vejen): Søndergyden 15, 6630 Rødding. Indgang ved bagdøren til venstre for hovedindgangen til Rødding Centeret (Ring tlf. 79965250 senest dagen før)

Kan også rekvireres via Trapholts Designbutik (mod porto og håndteringsgebyr)

Aflevering af bidrag

Bidrag til Tæt på Træer skal afleveres senest onsdag d. 21 april 2021.

Bidrag kan sendes med post, afleveres i Trapholts postkassen ved hovedindgangen: Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding. Ligeledes kan bidrag afleveres ved udvalgte biblioteker i Trekantområdet (info herom følger)

VIGTIGT: Husk at vedlægge indleveringssedlen til dit bidrag (bagest i vejledningen) og at udfylde den elektroniske afleveringsformular på vores hjemmeside inden aflevering (link til formularen kommer her sidst i uge 8).

 

Tilmeld dig også nyhedsbrevet, hvis du vil holde dig orienteret om Trapholts aktiviteter og projektet.


Projektet arrangeres i samarbejde med Trekantområdets Festuge, Trekantsområdets naturvejledere, skoler og biblioteker, Dansk Patchworkforening samt lokale kreative foreninger. Projektet er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje og Trekantområdets Festuge. Kvadrat har sponseret stof.

+
Nyheder til dig
Vil du være blandt de første til at høre om nye udstillinger, spændende aktiviteter og gode tilbud?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.