TINGSTED – Et værk skabes i fællesskab

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt i foråret 2019 alle trædrejere med i et stor kunstnerisk projekt. Sammen skal vi skabe ét kæmpe stort værk TINGSTED.

Ideen med TINGSTED er, at flere hundrede trædrejere bidrager med hver deres unikke drejede del og dermed blive en del af en stor fortælling i det samlede værk TINGSTED, der udstilles på Trapholt i perioden januar-juni 2020.

Rasmus Bækkel Fex har en mission om at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign på en tidssvarende og moderne måde, så trædrejningen bliver aktuel med et nyt udtryk, der passer til tiden. Han ser det som et brud med modernismen, en slags clash mellem to formsprog; Klassicismen og Modernismen, og han ønsker at gøre opmærksom på den del af vores kulturarv og være med til at skabe fornyet interesse for håndværket og dets kvaliteter.

Opstartsworkshop 25. maj UDSOLGT

Projektet skydes i gang med en Trædrejer Workshop på Trapholt lørdag d. 25 maj 2019 kl. 10.30-12.30 . Læs mere om workshoppen her. På workshoppen vil Rasmus Bækkel Fex fortælle om projektet, Nina Rise Schrøder fra Trapholt om det praktiske og endeligt er der oplæg ved Tage Pedersen om trædrejning som håndværk, traditioner og teknikker i både ind- og udland.  Alle får samtidigt mulighed for at mødes og udveksle erfaringer. Der vil blive udleveret træ til projektet og efter workshoppen sætter vi gang i nogle drejebænke, hvor teknikker kan afprøves og udveksles.

Book en plads

Det er gratis at deltage. Køb din billet via dette link

Efter workshoppen og frem til kl. 15 vil der være demonstration af drejning, teknikker og værktøj samt erfaringsudveksling ved trædrejere i et telt i museumshaven. Her er der mulighed for at møde Rasmus Bækkel Fex, Tage Pedersen, Gunnar Nygaard, Gerd Bargum Pedersen samt Jens-Ole Larsen der drejer på sin drejebænk i massiv eg. Dette er åbent for alle – også gæster der ikke er tilmeldt workshoppen.

Hvad kan du bidrage med?

Udgangspunktet for den enkeltes bidrag er en pind/stoleben med dimensionerne 4x4x50 cm.
Ud over, der ikke må drejes i de første og sidste 4 cm af pinden ( – se illustration her), er der frit spil for det individuelle udtryk i drejningen af det enkelte stykke træ.

Aflevering af drejdede stoleben

De drejede stolebenkan afleveres på Trapholt samt senere annoncerede afleveringssteder. Husk af udfylde tilmeldingsformular ved aflevering. Tilmeldingsformularen kan du hente her

TINGSTEDET samles

I efteråret 2019 samler Rasmus Bækkel Fex alle bidragene i et stort værk TINGSTED. Alle der medvirker til skabelse af værket inviteres til fernisering af TINGSTED på Trapholt i januar 2020
Hold øje her på siden for mere information om workshop og projektet. Den bliver løbende opdateret. På www.facebook.com/trapholt.dk kan du også følge med I projektet,

Syddansk Vækstforum har indstillet projekt TINGSTED til støtte fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.