About Wood / Snedkernes dag

Kom tæt på snedkeri i topklasse, når præmierede svendestykker fra snedkeruddannelser over hele Danmark finder vej til Trapholt.

Museets gæster får rig mulighed for at komme tæt på detaljer, materialer, design og fremragende håndværk. De unge snedkere er selv til stede dagen igennem og kan fortælle om deres overvejelser bag både design, materialer og det håndværk, som de nu er uddannede i. Både maskinsnedkere og møbelsnedkere deltager, og de har alle modtaget enten bronze eller sølv for deres svendeprøve.

Der er kælet for detaljerne i chatoller, skriveborde og sekretærer, som kan nærstuderes af alle med sans og interesse for finesse og materialer. Møblerne er kendetegnet ved deres rene linjer, enkle nordiske stil, klassiske samlinger, minimalisme og lethed.

Få indblik i trædrejningens univers

I år vil der også være mulighed for at møde nogle af landets dygtige trædrejere. De bidrog alle til Trapholts fællesskabte værk TINGSTED i 2020 og er til dette års About Wood 2022 blevet stillet en udfordring: Drej en beholder med låg – i en størrelse, så den kan rumme minimum én liter og har max. størrelse 30x30x50 cm. Fortæl historien om det træ, som beholderen er drejet i. Kom og mød trædrejerne, hør om deres håndværk og passion og se, hvordan de hver især har løst udfordringen.

About Wood / Snedkernes Dag finder sted 6. november fra kl. 10-17.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Snedkernes Uddannelser.