Arne Jacobsen for ungdomsuddannelser

Arne Jacobsen – designer Danmark

Design, kreativitet og æstetik

 

I Udstillingen Arne Jacobsen designer Danmark får I en unik mulighed for at dykke helt ned i en af vores store designere. Få danske formgiver har haft så stor og vidtrækkende succes som Arne Jacobsen.

Arne Jacobsen havde en unik sans for det æstetiske, og han har gennem sit design og arkitektur været med til at præge Danmark og vores identitet som designnation.

Arne Jacobsens ikoniske design blev udviklet i tæt sammenhæng med eksisterende praksisser. Nysgerrighed og lysten til at eksperimenter har været en af grundstenene i Arne Jacobsens proces. Det betød også, at opstarten på en opgave ofte var præget af usikkerhed, manglende selvtillid og en ”flimrende nervøsitet”. Fornemmelsen af at stå helt på bar bund, kan skabe et mentalt rum, hvor mulighederne pibler frem, og en frugtbar uro blev brugt på tanker og forslag.

Vi sætter vi fokus på hvordan designløsninger, kreativitet og æstetik kan være med til præge vores velfærdssamfund. Hvilke aftryk har Arne Jacobsens på vores forståelse for dansk æstetik, og den indflydelse det har haft for Danmark som velfærdsstat og designnation. Æstetik ses her som erkendelse gennem sansemæssige oplevelse.

Hvordan oplever vi vores omverden og hvordan påvirker den os?

Vi ser på hvordan velfærdssamfundet opstod og hvilke design der har været med til at underbygge det. Eleverne kommer til at forholde sig til designløsninger til nutidens samfundsproblemer.

Eleverne vil komme igennem faglige oplæg, dialogbaseret undervisning og små kreative opgaver

 

Book undervisning

Klik på ‘booking’ til venstre
For yderlige spørgsmål, henvendelse pr. mail til Karen Bech kbj@trapholt.dk eller tlf. 21683261

 

Praktisk info

En times omvisning

Gratis for kommunale ungdomsuddannelser i Kolding kommune

550 kr for skoler fra andre kommuner

Mandag til fredag 8-16

Ungdomsuddannelser

Max 28 elever pr.