Trapholt etablerer nyt ungefællesskab

Er man interesseret i kunst, design eller kunsthåndværk, og har man lyst til at være en del af et fællesskab med andre unge, kan man nu blive frivillig i Trapholts nystartede fællesskab ’A part of Art’. Trapholt inviterer unge fra Kolding og omegn til at blive en del af et nyt, kreativt ungdomsmiljø og fællesskab. Det første arrangement ’Social Dining’ blev afviklet onsdag aften, og mange flere er på vej.

Som frivillig ung i ’A part of Art’ vil man være med til at planlægge events, afvikle arrangementer, komme på studieture og i det hele taget udforske et nyt område. Mulighederne er mange, og det er de unge selv, der skal beslutte og planlægge fællesskabets aktiviteter. Skal der være fredagsbar på museet med live-musik, samtalesaloner og paneldebatter eller en studietur til Venedig Biennalen?

Projektet, der har fået navnet ’A part of Art’ har som mål at styrke fællesskabsfølelsen blandt unge i Kolding og skal give rum for kreativitet, inspiration og spændende samtaler om kunst og design. I spidsen står Terese Sau Hansen fra Trapholt i samarbejde med netværksforeningen HAU, SDU Campus Kolding og Studieby Kolding.

Terese Sau Hansen, projektleder på ’A part of Art’, siger:
”Jeg fornemmer virkelig en stor begejstring for det her projekt blandt de unge. De efterspørger både et kreativt miljø for de unge i Kolding, men jeg hører også fra mange, at de savner et fællesskab på tværs af uddannelsesinstitutionerne her i Kolding. Jeg håber virkelig, at ’A part of Art’ kan samle flere unge i byen. Både unge fra Designskolen, SDU Kolding, gymnasier og andre med samme interesse.”

Det første arrangement løb af stablen den 16. marts, hvor 33 unge mødte op til ’Social Dining’. De mange forskellige unge diskuterede kreative og nye idéer til projektets fremtidige events, der skal danne grobund for det videre arbejde i at skabe et solidt fundament for ’A part of Art’, baseret på de unges egne idéer. Fadene med vegansk mad fra Trapholts café Gustav Lind blev delt rundt mellem hænder og borde i ægte Social Dining stil. I en uformel kollektiv brainstorming snakkede deltagerne om, hvad de ønsker, at det nye ungefællesskab skal indeholde og repræsentere. Efter en vellykket aften med spændende samtaler om kunst, kultur og ungefællesskab i og omkring Kolding sluttede de unge af med en privat rundvisning på museet af projektleder Terese Sau Hansen og studentermedhjælper Mia Petersen som guider.

Brodega – beers and embroidery er det næste arrangement i kalenderen. Som titlen afslører, handler det om øl og broderi. Arrangementet finder sted på Tobbers Madbar den 7. april, hvor Trapholts nye fællesskabte projekt Dataspejlet introduceres. Dataspejlet inviterer borgere ind i et fællesskab, hvor man gennem håndarbejdets kreative kanaler sammen diskuterer et af vores samtids vigtige emner: Data. Resultatet bliver et fællesskabt sanseligt kunstværk, hvor deltagere fra hele Danmark broderer dataspor, som de hver især har efterladt ude i ”skyen”. Med en øl i den ene hånd og broderinål i den anden vil Trapholt klæde de unge på til at omsætte deres digitale aftryk til personlige tekstile koder, som tilsammen skal danne et unikt kunstværk.

’A part of Art’ arrangementerne foregår som udgangspunkt på engelsk, så også udvekslingsstuderende og andre med international baggrund kan være med. Vil man vide mere og deltage i de planlagte arrangementer, kan man læse mere på Trapholts hjemmeside: www.trapholt.dk/apartofart

Projektet er realiseret med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen