Grøn omstilling

Trapholt har i flere år arbejdet med grønne tiltag i forhold til bygningen, udstillinger, café og butik mm. Det er Trapholts vision, at den grønne omstilling skal gennemsyre hele organisationen omfattende både attraktionen, samlinger, drift, bygninger, administration og kommunikation etc.

Trapholt har fået mulighed for at arbejdet målrettet med den grønne omstilling takket være en økonomisk bevilling fra Augustinus Fonden til finansiering af projektleder til processen. 1. marts 2022 ansatte Trapholt derfor arkitekt Lene Normann Jensen som projektleder på Grøn omstilling.

I udstillingen CONNECT ME gennemfører Trapholt museets første komplette klimaregnskab på en samlet produktion. Trapholt benytter erhvervsstyrelsens CO2-beregner Klimakompasset i dette arbejde.

I arbejdet med udstillingen CONNECT ME har udstillingsteamet tænkt bæredygtigt i udstillingsdesignet og i udstillingsproduktionen ved bl.a.: Genbrug af materialer fra foregående udstilling, nyindkøbte projektorer er med Laser/LED, møbler (til brug af gæster) er alle dansk designet og dansk produceret (flere i genbrugsmaterialer eller designet med reduceret materialeforbrug), udstillingsgrafik er trykt på grønne materialer og bagpladen er lavet af genbrugt akryl og på lokale trykkerier, brug af lokale håndværkere og teknikkere til udstillingsproduktion, indkøb af genbrugte projektorer (LED), maling udvalgt med lav VOC m.v.

Med det komplette klimaregnskab på CONNECT ME er hensigten også, at udvikle en prototype som museet efterfølgende kan arbejde videre med.

For mere information kontakt venligst projektleder på Grøn omstilling Lene Normann Jensen eller kommunikationschef Bettina Aude Parastar.