Craftværk

CraftVærk – Participation // Borgerinddragende kunstprojekter – nye veje for kunstmuseer

CRAFT-kreative søges

Vær med i udviklingen af næste fællesskabte kunstprojekt – 2023

Vil du være med i udviklingen af Trapholts næste fællesskabte kunstprojekt 2023?

Alt imens Astrid Skibsted er i gang med det kæmpe og spændende arbejde, det er at samle alle bidrag til det fællesskabte værk Dataspejlet, er udviklingen af næste fællesskabte projekt 2023 i fuld gang.

Sammen med tekstilkunstner Randi Samsonsen skal vi udforske strik, sanselighed, former og materialers betydning. Vi er netop nu midt i udviklingen af projekt, værk, form og tema. Det vil vi meget gerne have din hjælp til.

Vil du være med til at ideudvikle på værket og komme helt tæt på den kunstneriske proces

Vi søger deltagerne til en pilotgruppe der kan være med til at udvikle projektet. Vi har brug for jeres hænder og tanker til at udvikle ideen og til at afprøve forskellige konkrete teknikker.

Vil du være med – og kan du deltage i begge af følgende to møder:

  • Møde på Trapholt – Onsdag d. 28. september 2022, kl. 17.30-20.30
  • Møde på Trapholt – Mandag d. 10. oktober 2022, kl. 17.30-20.30

Til første møde vil Randi og Trapholt introducere det kommende projekt, fortælle om hvor vi er i processen lige nu, om vores ideer og rammerne for deltagelse. Og der vil blive udleveret testmateriale, som du i tiden mellem de to møder har tid til at dykke ned i, eksperimentere med og notere dine erfaringer omkring.

Til andet møde ser vi på jeres arbejde, hører om og deler erfaringer, ideer og refleksioner.

Strikkeekspert eller nybegynder – vi har brug for alle typer tanker og hænder og skal gerne bruge både begyndere og øvede.

Er du interesseret i at være med – så udfyld og indsend formularen.

Det er begrænset antal pladser og først-til-mølle.


Deltagere til pilotgruppen ER fundet. Tak for interessen.

Mere info om det kommende fællesskabte projekt med Randi Samsonsen med opstart januar 2023 følger her på siden.

 


Med Velux Fondens museumssatsninger i ryggen satte Trapholt og Aarhus Universitet i efteråret 2021 gang i forskningsprojektet CraftVærk.

I forskningsprojektet vil Trapholt og Aarhus Universitet dykke ned i, udvikle og afprøve praksis- og forskningsbaserede metoder, som viser nye veje for kunstmuseer som relationelle universer af mennesker og værker i gensidig udveksling. Formålet er at undersøge, hvordan vi kan udvikle museumsinstitutionen til et rum for inklusiv, demokratisk udveksling mellem forskellige erfaringer og stemmer og samtidig skabe kunstværker med en selvstændig værdi.

Over 3½ år gennemføres to borgerinddragende craft-projekter, der vil udmunde i to store kunstneriske installationer skabt sammen med hundredevis af borgere samt forskning og en metodebog om, hvorfor og hvordan.

Trapholt har gennem flere år haft fokus på, hvorledes man løser efterspørgslen på engagement og meningsfulde fællesskaber på kunstmuseer gennem kunstnerisk samskabelse i stor skala med op til 1.000 deltagere. Forskere ved Aarhus Universitet har i en årrække samlet kulturaktører i forskningsnetværket Take Part, publiceret og afholdt konferencer om kulturel deltagelse.

 

Forskningssamarbejde med Aarhus Universitet

CraftVærk er etableret i partnerskab med professor Birgit Eriksson ved Aarhus Universitet, og der indgår flere nationale og internationale forskere med henblik på både at videreudvikle Trapholts metode og undersøge, hvilken betydning og forandring det har for henholdsvis deltagere, museet, samfundet og kunsten, at et kunstmuseum arbejder på denne måde.

CraftVærk blog

Igennem hele projektperioden vil museumsdirektør Karen Grøn give indblik i processen og dele refleksioner og erfaringer på Craftworks bloggen.