Projekter

Borgerinddragende projekter

TINGSTED – et værk skabes i fællesskab

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt alle trædrejere med i et stort kunstnerisk projekt. Sammen skal vi skabe ét enormt værk TINGSTED.

Ideen med TINGSTED er, at flere hundrede trædrejere bidrager med hver deres unikke drejede del og dermed bliver en del af en stor fortælling i det samlede værk TINGSTED, der udstilles på Trapholt fra januar 2020.
Læs mere her

Grænseløse Sting – et kunstværk vi skaber i fællesskab

2020 er året hvor vi fejrer den Nord Schleswigske genforening med Danmark. Til fejringen har Trapholt ønsket at aktualisere genforeningen i forhold til vores liv i dag og har inviteret tekstilkunstner Iben Høj til at skabe et kunstværk, som rummer refleksioner over hvad vi forstår ved grænser i dag.

Iben Høj har defineret den kunstneriske ramme i form af farve, materialer og format for det samlede værk. 778 borgere fra hele Danmark og Nordtyskland har bidraget med deres personlige refleksion over grænser. På den måde reflekterer projektet over hvordan grænser både geografisk og mentalt flytter sig. Til kunstværket Grænseløse Sting blev deltagerne inviteret til at brodere, hvad de personligt forstår ved fysiske eller mentale grænser i dag. Læs mere om projektet her 

LIGHTHOPE – Et værk skabt under coronakrisen

Tekstilkunstner Hanne G og møbelkunsthåndværker Rasmus Bækkel Fex har sammen med 987 borgere fra hele Danmark skabt værket LIGHTHOPE i løbet af nedlukningen af Danmark som følge af covid-19 krisen.

Værket er et monument over håb og fællesskab i en vanskelig tid.

Trapholts ide til LIGHTHOPE opstod ud fra ønske om at bidrage positivt ind i coronakrisen med det, som museet står for – kreativitet, erkendelser og fællesskaber omkring kunst og design. Trapholt har en lang tradition for at koble professionelle kunstnere med borgere med passion for håndværk. Derfor kontaktede vi Rasmus Bækkel Fex og Hanne G med henblik på at få skabt et værk, som ville kunne skabes i løbet af coronakrisen.

Fra lanceringen af projektet 1. april til Trapholts genåbning i maj har borgere fra hele landet indleveret 1629 hæklede pærer dels på Trapholt dels ved de 27 indleveringssteder fordelt over hele Danmark. På projektets Facebook side har flere tusinde medlemmer deltaget med billeder, tanker og ideer. I løbet af perioden kunne deltagerne følge med i ophængningen af værket og deltage i virtuelle events og hækleklubber, hvor de har mødt hinanden og kunstnerne. Læs mere om projektet her

Tidligere brugerinddragende projekter MASKERNES MONUMENT (2015), og WASTE TIME (2016), hvor også brugerne var en del af skabelsen af et kunstværk.

Kunst og trivsel

Kultur i arbejde

Trapholt har gennem flere år afsøgt forbindelsen mellem kunst og trivsel gennem store projekter såsom Kunst og trivsel (2013-14) og Kunst, trivsel og fastholdelse i 2017.

I efteråret 2018 har Trapholt i et samarbejde mellem jobcenteret, Trapholt, biblioteket og musikskolen og en følgeforsker fra Aarhus Universitet har Kolding Kommune igangsat projektet Kultur i arbejde. Projektet skal sætte fokus på en kvalificeret indsats for fremtiden til sygemeldte borgere via elementer fra kulturens verden.
Læs mere her

 

Tidligere projekter