CONNECT ME

SE MED LIVE FRA ÅBNINGSFESTEN

Fredag d. 23. september afholdes den store åbningsfest. Du kan se med hjemmefra, når vi sender LIVE direkte fra Richard Mortensen-salen. Læs mere her.


Human x Nature x Technology – Hvordan forbindes jeg til verden?

Oplev et stort digitalt kirsebærtræ, der blomstrer, når personer omfavner foran det, gå på vandet og påvirk det med dine spejlinger, få solsystemets planeter til at synge, kom tæt på et 11 meter grantræ fra top til rod og mærk på egen krop, hvordan kunstig intelligens påvirker og udfordrer os i kunsten som i hverdagen.

Udstillingen CONNECT ME fokuserer på vores relationer til og med verden. I en tid med klimakrise, voksende ulighed, utryghed og ensomhed er der behov for nye måder at forbindes på. Gennem udstillingens værker udforskes, hvordan relationer er med til  at definere, hvem vi er: Er jeg natur? Er jeg relationer? Er jeg teknologi?

Gennem stort set hele historien og på tværs af kulturer har mennesket betragtet sig selv som noget særligt: som hævet over dyrene, naturen og alle materielle ting. CONNECT ME tager udgangspunkt i forudsætningen om, at alting er forbundet, og at alting påvirkes af hinanden.

I kølvandet på år med isolation og usikkerhed er vores forbindelse til naturen, teknologien og hinanden forandret. CONNECT ME inviterer os til at stoppe op og mærke vores personlige relationer til verden. Hvad er en relation? Hvordan opstår en relation mellem et menneske og en ’ting’? Og hvad vil det sige at føle sig forbundet?

 

Udstillingen spreder sig over 1200 kvm fordelt på fire sale i museet og præsenterer danske og internationale samtidskunstnere:

Annie Sprinkle & Beth Stephens / USA

Astrid Mynkekær / Danmark

Camilla Reyman / Danmark

Cecilie Waagner Falkenstrøm / Danmark

Dorota Grabkowska / Polen

Eija-Liisa Ahtila / Finland

FOO/SKOU / Danmark

Jamie Diamond / USA

Lauren Lee McCarthy & Kyle McDonald / USA

Lilla LoCurto & Bill Outcault / Venezuela, USA

Lisa Park / Sydkorea

Mathias Bengtsson / Danmark

Memo Akten / Tyrkiet

Olafur Eliasson / Island/ Danmark

Ping Wong / Kina

Raquel Kogan & Rejane Cantoni / Brasilien

Yushi Li / Kina

CONNECT ME introfilm

CONNECT ME er en del af udstillingsrækken på Trapholt med afsæt i identitetsdannelse og det personlige verdensbillede. Første udstilling var EAT ME i 2017, efterfulgt af SENSE ME i 2019.

Foto © LISA PARK STUDIO