CONNECT ME

Oplev et stort digitalt kirsebærtræ, der blomstrer, når personer omfavner foran det, gå på vandet og påvirk det med dine spejlinger, få solsystemets planeter til at synge, kom tæt på et 11 meter højt grantræ fra top til rod og mærk på egen krop, hvordan kunstig intelligens påvirker og udfordrer os i kunsten som i hverdagen.

I kølvandet på klimakrisen, teknologiudviklingen og coronapandemien er vores forbindelse til naturen, teknologien og hinanden forandret. Udstillingens undertitel Human x Nature x Technology taler ind i en kollektiv bevægelse mod nye forbindelser. Vi forbinder os til naturen på en ny måde, vi smelter sammen med teknologien og vi mærker, hvad det vil sige at have relationer til andre mennesker.

Gennem stort set hele historien og på tværs af kulturer har mennesket betragtet sig selv som noget særligt – som hævet over dyrene, naturen og alle materielle ting. Kunstværkerne i CONNECT ME afslører, at det er helt modsat – at alting er tæt og gensidigt forbundet.

CONNECT ME introfilm

 

Vil du vide endnu mere?

Få en kort introduktion til Trapholts særudstilling CONNECT ME, når museets guider fortæller hovedpointer fra udstillingen samt giver et dybere indblik i udvalgte værker. Introduktionen tager 10-15 minutter. Læs mere her

Du kan også lytte til Trapholts helt egen podcastserie, der i episode 1 dækker CONNECT ME udstillingen. Afsnittet er produceret af Trapholts ungefællesskab Trapholt ArtMates og er på engelsk. Lyt her.

 

Udstillingen spreder sig over 1200 kvm fordelt på fire sale i museet og præsenterer danske og internationale samtidskunstnere:

Annie Sprinkle & Beth Stephens / USA

Astrid Myntekær / Danmark

Camilla Reyman / Danmark

Cecilie Waagner Falkenstrøm / Danmark

Dorota Grabkowska / Polen

Eija-Liisa Ahtila / Finland

FOO/SKOU / Danmark

Jamie Diamond / USA

Lauren Lee McCarthy & Kyle McDonald / USA

Lilla LoCurto & Bill Outcault / Venezuela, USA

(er udgået af udstillingen pga. tekniske udfordringer)

Lisa Park / Sydkorea

Mathias Bengtsson / Danmark

Memo Akten / Tyrkiet

Olafur Eliasson / Island/ Danmark

Ping Wong / Kina

Raquel Kogan & Rejane Cantoni / Brasilien

Yushi Li / Kina

Med udstillingen CONNECT ME gennemfører Trapholt museets første komplette klimaregnskab på en samlet produktion. Hensigten er, at udvikle en prototype som museet efterfølgende kan arbejde videre med.  Indsatsen er muliggjort takket være en bevilling fra Augustinus Fonden.

Når du besøger museet i forbindelse med CONNECT ME udstillingen vil du blive filmet til værket ‘Vibe Check’. Installationen overholder de europæiske GDPR-regler, og ALT slettes indenfor 30 dage. Ingen optagelser deles uden for Trapholt.