Anette Harboe Flensburg

Monumentale rum med stemning på Trapholt

Trapholt præsenterer en stor soloudstilling med en af Danmarks mest markante kunstnere. Anette Harboe Flensburg udstiller monumentale malerier, der iscenesætter stemninger og følelser i omhyggeligt konstruerede rum og inviterer til en sanselig oplevelse.

Anette Harboe Flensburg (f. 1961) er optaget af rum – som arkitektur, men også som stemningsbærer. Farverige, mennesketomme rum med dybde og illusioner inviterer beskueren til at træde ind i en sanselig verden.

Museumsdirektør Karen Grøn siger:
-Anette Harboe Flensburgs værker trækker på traditionen fra Danmarks store maler Vilhelm Hammershøi, hvor maleriets rum og lysindfald skaber en sanselig intensitet. Giver man sig tid til at fordybe sig i hendes malerier, kan man næsten opleve at bevæge sig ind i rummene, høre lyden og mærke temperaturen. Vores indre sansekompas aktiveres.

Anette Harboe Flensburg maler på én gang det synlige og det usynlige. Hendes sanselige malerier bevæger sig mellem det abstrakte og figurative, når umiddelbart velkendte arkitektoniske elementer på en og samme tid ligner abstrakte malerier bestående af flader og former. Fascinationen af hendes maleriske univers skyldes ikke kun den tekniske overlegenhed, men også Harboe Flensburgs evne til at male det frem, vi ikke kan sætte ord på.

Udstillingen In Company with No-one præsenterer en lang række nye samt velkendte malerier. Titlen henviser til det vilkår, at den inderste kerne af vores eksistens ikke kan deles med andre mennesker, og at det bringer os i en tilstand af eksistentiel ensomhed.

 

Anette Harboe Flensburg

 

Udstillingen er en del af Trapholts serie af soloudstillinger af de mest fremtrædende danske kunstnere lige nu. Serien startede med Michael Kvium i 2017, Kirstine Roepstorff i 2018 og Eske Kath i 2019.

Anette Harboe Flensburg – In Company With No-One kan opleves frem til 03. januar 2021.

⭐⭐⭐⭐⭐ Kristeligt Dagblad

”Udstillingen på Trapholt er en umådelig smuk og nærværende udstilling. Som også, fordi den reelt taler så meget til ens kropslige måde at erfare på, danner en fin forbindelse til stedets indtil juni pågående sanseudstilling.”

⭐⭐⭐⭐⭐ Jyllands-Posten

”Storartet udstilling på kunstmuseet Trapholt i Kolding” …”På den aktuelle udstilling “In Company with No-One” på Trapholt i Kolding opleves et samspil med museumsrummet af en sjældent vellykket karakter. Dette ses ret omgående, hvor de store malerier vokser ud af et mørktonet miljø.”

Udstillingen er generøst støttet af Beckett-Fonden