Dataspejlet

Dataspejlet inviterer borgere ind i et kreativt fællesskab, hvor vi gennem håndarbejdets kreative kanaler sammen diskuterer et af vores samtids vigtige emner: data. Resultatet bliver et fællesskabt sanseligt kunstværk, hvor deltagere fra hele Danmark broderer dataspor, som vi hver især har efterladt ude i ”skyen”. Vi omsætter vores digitale aftryk til personlige tekstile koder som tilsammen danner et unikt kunstværk.

Tekstilkunstner Astrid Skibsted har udformet den kunstneriske vision, som kommer til live når de mange individuelle bidrag samles. Kunstværket opstår i mødet mellem den kunstneriske ramme og de mange bidrag.

Det tekstile sprog og det digitale sprog er forbundne, og kommer ud af den samme logik. Når vi bevæger et tråd, over og under, igennem et stykke stof, så bliver stoffet som et hulkort bestående af nuller og ettaller, som kodning af en computer. Mødet mellem vores stof, broderigarn og krop åbner op for en sanselig og nærværende erfaring med vores data. Med farvet broderigarn vil vi arbejde med at udtrykke vores holdning, tanker eller følelser omkring det vi erfarer om vores data. Det data, som vi ikke ønsker andre kender til broderer vi med hvidt.

Aflevering og registrering af dit broderede bidrag

Vi begynder nu at modtage færdige bidrag til Dataspejlet. Det er virkelig helt fantastisk at tage imod de flotte og forskelligartende broderier.

Afleveringsfristen for bidrag til Dataspejlet er onsdag d. 8 juni 2022. Denne dag inviterer Trapholt til afleveringsdag, hvor I kan møde Astrid Skibsted, team Trapholt og øvrige deltagere og høre status på projektet – se info om dagen her.

Frem til d. 8. juni  kan bidrag afleveres løbende på Trapholt og ved nedenstående samarbejdspartnere rundt i landet.

HUSK inden at aflevere at registrere jer selv og jeres bidrag og historien om jeres dataspejl i den elektroniske afleveringsformular.

Aflevering kan ske følgende steder:

 • Frederikshavn Biblioteker og Borgerservice – i åbningstiden ved ved henvendelse til vagthavende bibliotekar
 • Dokk1, Aarhus Hovedbibliotek – aflevering ved Informationen i åbningstiden – gerne  med “att.: Jane Kunze”
 • Vejen Bibliotek – se info og aktiviteter.
 • Kulturhuset Bispen, Haderslev – aflevering på biblioteket i åbningstiden
 • Kulturmaskinen, Odense: aflevering på Tekstilværkstedet i åbningstiden: mand, tirsd- og torsdag kl. 11-21 og onsdag 11-16 . se info.
 • Holbæk Bibliotek – aflevering på biblioteket i åbningstiden
 • Biblioteket Rentemestervej, Kbh NV – aflevering på biblioteket i åbningstiden. Skriv “att: Dorte Kampp” på din indlevering
 • Post: Der er selvfølgelig også mulighed for at sende sit færdige bidrag med post til: Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding. Att.: Dataspejlet. (Vi anbefaler at I sender jeres bidrag med “tracking”)

 

VIL DU DELTAGE I DATASPEJLET?

Se vejledning og video fra opstart og virtuelle arrangementer her.

Bliv også en del af Facebook-gruppen, hvor vi er i dialog om processen, spørger efter og deler råd, viser resultater, opslår nye fællesskaber og aktiviteter.

Materialer og Vejledning

Materialer og vejledning er udleveret gennem Craftpartnere og på Trapholt. For at bidrage til det fælles kunstværk må der kun sys på og med de udleverede materialer. Rammerne for at deltage er beskrevet i vejledningen.

Har du ikke været så heldig at få fat i et af de mange udlevere materiale-kits, er du stadig meget velkommen til at deltage i fællesskabet – både det virtuelle og de fysiske aktiviteter. Har du lyst til at udforske dit eget dataspejl, er det stadig en mulighed at uploade din data. Måske du har lyst til at brodere, sy eller tegne dit dataspejl til på egne materialer til væggen derhjemme.

FYSISKE OG VIRTUELLE ARRANGEMENTER

MAJ aktiviteter

8.6 Afleveringsdag på Trapholt – se info

Onsdag d. 8.6 er det afleveringsfrist for bidrag til Dataspejlet.

Hvis du har tid og lyst er der mulighed for at komme på Trapholt og aflevere dit bidrag, hilse på Astrid Skibsted, Team Trapholt og andre deltagere.

Se alle aktiviteter HER

Craftpartnere

Følgende Biblioteker og Kulturhuse er partnere i projektet og afholder aktiviteter og workshop med Astrid Skibsted

Craftsaloner

Her afholdes offentlige broderisaloner. Mød op og mød andre i Dataspejlet-fællesskabet

 • Roskilde: “Kaffeekspressen”, Algade 5 – følg med på FB
 • Kolding: Tobbers Madbar: 7. april kl. 18-20: Brodega – beer and embroidery (18-30 årige)
 • Ribe: I Lisbets Køkken. Ved Lisbet Krogh Nielsen – se kalender med aktiviteter
 • Gråsten: Anette organiserer Broderisalon – se opslag
Craftambassadør

Vi du være Craftambassadør og har du lyst til at invitere til Dataspejlet fællesskaber og broderisaloner i din lokalområde. Så henvend dig til Nina Rise Schrøder, nisch@trapholt.dk

Tekstilkunstner Astrid Skibsted står bag den kunstneriske ramme.


Interesseret i at høre mere om Trapholts aktiviteter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 

 

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og VELUX FONDEN og gennemført i samarbejde med biblioteker landet over og Landsforeningen af Væresteder.