Arne Jacobsen – Danish Modern

Arne Jacobsen (1902-1971) er en af Danmarks største arkitekter gennem tiden. Som en del af Trapholts serie Danish Modern, præsenterer udstillingen om Arne Jacobsen et indblik i et livsværk der breder sig over arkitektur, design og brugskunst. Som pioner for modernismen var Arne Jacobsen med til at forme det vi i dag forbinder med dansk design, og hans succes når langt ud over Danmarks grænser. Oplev både stoledesign, kunsthåndværk og arkitektur i Trapholts anden udstilling i serien om store danske designere.

Det er som arkitekt, at Arne Jacobsen (1902-71) træder i karakter som en af de store skikkelser i det 20. århundrede. Selvom han i flere omgange skældes ud for sine bygningsværker, er de ikke desto mindre blevet folkeeje, og især hans design og møbelkunst har fået en enorm udbredelse. Alene Myren 3101 fra 1952 er produceret i mere end 6 mio. eksemplarer.

Det slående ved Arne Jacobsen er hans bekendelse til moderniteten med sin fascination af nye materialer. Hans arkitektur og møbler udtrykker drømmen om det gode liv, optimisme, velstand, demokrati og tiltro til fremtiden. Han insisterer på, at stå for alting selv. Selv stå for detaljeringen, tegne husene og selv indrette dem. Arne Jacobsen gjorde sine bygninger til helhedsprægede Gesamtkunstwerk’er, gennem sine fornemmelser for kvalitet i materialerne, og ved selv at stå for lamper, tekstiler og møbler. Det er netop hans særlige evne til at forene arkitektur og design, der anses for at være nøglen til Arne Jacobsens store nationale og internationale succes. Ved at arbejde bevidst med overgangen mellem det indre og ydre rum, bøjer han den strenge funktionalisme og gør sine huse og interiører til steder, der er et privilegium at færdes i og se på.

Udstillingen er en del af Trapholts designserie, Danish Modern, der skildrer et bredt udvalg af danske designere.