Collection by claydies

Claydies er blandt de nye eksperimenterende unge keramikere, der hylder hverdagens små trivialiteter. Bag Claydies står Tine Broksø (1971) og Karen Kjældgård-Larsen (1974), der arbejder konceptuelt med keramikken ud fra et sæt dogmeregler, der gør op med den stilfærdige og ufarlige keramik. De introducerer nye teknikker og kreative benspænd. Ved at tilsætte humor, ironi og provokationer giver de velkendte hverdagsobjekter nyt liv.

Collection by Claydies præsenterer kaffestellene Dogme07 (2007) og True Feelings (2007-2008) fra Trapholts samling, der er modelleret med bind for øjnene i et forsøg på at finde frem til et nyt formsprog uden hensyn til smag og æstetisk sans. Formgivningen bliver alene et udtryk for fingrenes valg og deres følelsesmæssige intellekt.

Sammen med Claydies har Trapholt udvalgt en række kunstneriske værker, der vender op og ned på form og funktion. Opvaskebørsten har fået langt hår, kaffekanden er syet og kopperne hænger på væggen. Claydies udfordrer simple dagligdagsscenarier og dyrker de kvaliteter, der findes i det trivielle og tilsyneladende ordinære. De skaber nye oplevelser med kunsthåndværket og afprøver dets grænser på forskellige måder.