Connect Me – udskoling

Udstillingen CONNECT ME fokuserer på vores relationer til og med Verden. I en tid med klimakrise, voksende ulighed, utryghed og ensomhed er der behov for nye måder at forbindes på. Gennem udstillingens værker kan eleverne udforske hvordan relationer er med til at definere hvem de er:

Er jeg natur? Er jeg relationer? Er jeg teknologi?

Der er værker, der opfordrer eleverne til at standse op, og tænke over de måder de forbindes på fysisk og mentalt. Eks:  Kan du bedst lide at holde i hånd, eller vil du hellere røre en skærm?

Eleverne bliver konfronteret med spørgsmål omkring hvilken rolle det enkelte mennesker spiller i det enkelte økosystem, og hvordan de reagerer på den natur de ikke bryder os om. Hvordan reagerer du fx på en flue i dit køkken?

Eleverne er i stigende grad omgivet af teknologiske enheder der både ser, hører og snart relaterer sig til en. Hvordan forholder eleverne sig til overvågning, robotter og teknologi i kroppen?  Hvor tit bliver du overvåget og hvor?

CONNECT ME tager udgangspunkt i forudsætningen om at alting er forbundet, og at alting påvirkes gensidigt af hinanden. Hvad sker der med vores relationer når hierarkierne nedbrydes, og mytologien om dødt materiale opgives?

Hvad får eleverne til føle vrede? Hvad skaber forandring i deres liv?

Kunstnerne i CONNECT ME stræber efter at få os til at mærke efter. Mærke hvordan det ikke kun er mig der påvirker verden, verden påvirker også mig. Morgenlyset, duften af nyslået græs, koppen med varm kaffe, vægten af jakken på min skulder, følelsen af hundens bløde pels. Alting interagerer med os, skaber relationer og påvirker hvad og hvem vi er.

I omvisning til udskolingen, kommer eleverne til at forholde sig til hvordan vi er forbundet, og hvordan de selv er i verdenen.

Omvisningen er dialogbaseret med elevaktiviteter ved værker og refleksionskort.

 

Praktisk:

En times omvisning

Gratis for skoler i Kolding kommune

550 kr. for skoler fra andre kommuner

Tirsdag til fredag 10-16

7.-9. kl.

Max 28 elever pr.