Dokumentarfilmfestivalen DOX ON TOUR

Filmen “The Perfect Black” er udskudt på ubestemt tid og museet er midlertidigt lukket for besøgende. 

‘The Perfect Black’ er en smuk og usædvanlig filosofisk og æstetisk dokumentarfilm, der i knivskarpe sort/hvide billeder åbner op for en helt ny forståelse af vores sanser.

“The Perfect Black” vises på Trapholt søndag den 29. marts kl. 12.00

Sort er meget mere end en farve. Mød seks forskellige mennesker, der hver arbejder passioneret med ambitionen om at opnå det perfekte sort: Astronomen, der leder efter sorte punkter på himlen, den klassiske musiker, som er synæstet og kan høre farver, den sørgende kvinde, som maler sig gennem sin sorg, tatovøren med det dybsorte blæk, marinebiologen, som holder til på havets bund og fotografen, som kun kan se kontraster.

I vores aktuelle udstilling Sense Me sætter vi fokus på vores sansning af verden. Kunstnere og designere – flere af dem synæsteter – breder den sansemæssige vifte ud til rumlige installationer, hvor lyd, duft, smag, taktilitet, berøring og krop bliver inddraget. Gæster inviteres til at udfordre, hvad det vil sige at sanse for den enkeltes individuelle oplevelser og andres oplevelser.

Synæstesi er betegnelsen for en sammenblanding af forskellige typer af sanseindtryk. En synæstet kan eksempelvis høre farver som i dokumentarfilmen, smage ord eller mener at ugedage og bogstaver har bestemte farver.

Praktiske oplysninger

Det er gratis at se filmen, som afspilles i søndag den 29. marts kl. 12.00, når entreen til Museet er betalt.
Tilmelding er ikke nødvendig


Som følge af regeringens anbefalinger ift. at inddæmme spredningen af coronavirus er der 50 pladser til filmen og stolene opstilles med større mellemrum.

Museet er åbent, men vi opfordrer vores gæster til at vise hensyn til hinanden og udvise en adfærd, der bidrager til at forebygge smitte.