Foredrag om synæstesi og sanserne

Vi har valgt at udskyde foredraget “Synæstesi og sanserne” på ubestemt tid som følge af regeringens anbefalinger ift. at inddæmme spredningen af coronavirus. Når en ny dato er på plads oprettes arrangementet på vores hjemmeside.

Museet midlertidigt lukket for besøgende.

Hvordan smager et ord? Eller hvilken farve har en onsdag?

For de fleste vil sådanne spørgsmål synes underlige, men for nogle mennesker giver de god mening. Dette fænomen kaldes synæstesi og det og andre fænomener, der kan fortælle os om hvordan hjernen tolker informationen fra vores sanser.

Få indblik i synæstesi, vores sanser og hvordan hjernen tolker verden til foredrag i forbindelse med hjerneugen og vores aktuelle udstilling Sense Me søndag d. 15. marts kl 14.00 ved lektor Thomas Alrik Sørensen fra  Aalborg Universitet

Synæstesi er betegnelsen for en sammenblanding af forskellige typer af sanseindtryk. En synæstet kan eksempelvis høre farver, smage ord eller mener at ugedage og bogstaver har bestemte farver. Thomas Alrik Sørensen fortæller mere om hvad synæstesi er og berører en række andre fænomener, der alle peger på at den måde vores hjerner tolker informationen fra vores sanser måske varierer langt mere imellem os end vi dagligt tager for givet.

Udstillingen SENSE ME sætter fokus på vores sansning af verden. Kunstnere og designere – flere af dem synæsteter – breder den sansemæssige vifte ud til rumlige installationer, hvor lyd, duft, smag, taktilitet, berøring og krop bliver inddraget. Gæster inviteres til at udfordre, hvad det vil sige at sanse for den enkeltes individuelle oplevelser og andres oplevelser.

International hjerneuge
Uge 11 er international hjerneuge og arrangementet er arrangeret i samarbejde med HjerneForum.

Praktiske oplysninger

Foredraget er gratis, når der er betalt entré til museet. Entreen betales på dagen og billetter bookes via. knappen øverst til venstre.

FOREDRAGET ER FULDT BOOKET. ØNSKER DU AT KOMME PÅ VENTELISTE – SEND DA EN MAIL TIL BOOKING@TRPHOLT.DK