Icon Dressed

Annette Meyers kjoler i papir og emballage har aldrig tidligere været vist i Danmark. Til gengæld har hun haft store udstillinger i blandt andet New York, Rotterdam og Tokyo. I 2012 viste hun dobbeltudstillingen: Icon Dressed / BODYWRAPPInc. Haute couture i plast og papir på Trapholt.

14 mode-ikoniske kvindedragter i papir påtrykt Flora Danica og 60 jakkesæt i plastemballage fra tre kontinenter. I begge projekter blandes modens klassiske stilkoner med den kulørte plastemballage og papirets skrøbelige materiale hvorved der opstår to meget forskellige installationer af overraskende sanselig skønhed, men også skarpe kulturelle og politiske kommentarer om hverdagens systemer og konsum.

Icon dressed

Icon Dressed er et frontalt sammenstød mellem velkendte “systemer”. 14 forskellige modeikoniske kvindedragter fra 1800 og frem til i dag er udformet i “nulret” kraftpapir med tryk af udvalgte planter fra det danske botaniske opslagsværk “Flora Danica”.

BODYWRAPPInc.

60 jakkesæt i farvestrålende emballager fra Asien, USA og Europa. Den bærende krop bliver til en “genstand” pakket ind i kulørte emballager fra konsumverdenens multinationale masseproduktion.

Emballagen sælger! Normalt dækker den et skjult og dermed usynligt produkt – som måske i sig selv ikke er spændende at se på. Indpakningen vækker fantasier og forbrugeren accepterer det ydre billede og lader dette repræsentere produktets æstetik. Hvem synes at mel eller kraftfoder til hunde er æstetisk i sig selv?

Udstillingen kan ses til 6. januar 2013