Julemarked på Trapholt – for udstillere

MARKED FOR KUNSTHÅNDVÆRK OG DESIGN
30. november – 1. december 2024 kl. 10.00 – 17.00

Læg sommerhatten til side: det er tid til at tænke på jul! På Trapholt har vi taget hul på planlægningen af årets julemarked for kunsthåndværk og design. Har du lyst til at deltage som udstiller?

Med julemarkedet vil Trapholt gerne vise markedets og museets gæster, hvad der rører sig blandt landets kunsthåndværkere og designere. Det er også vigtigt for os, at gæsterne kan møde kunsthåndværkeren eller designeren bag standen og få en snak om, hvordan produkterne er blevet til.

Trapholts julemarked er for dig, der skaber kunsthåndværk og design af høj kvalitet. Vi tilstræber at præsentere en bred vifte af udtryk, materialer, stil, traditioner og designs. Så arbejder du med med keramik, glas, smykker, tekstil, beklædning, træ, papir eller noget helt andet, håber vi at modtage en ansøgning fra dig.

Som udstiller kan du se frem til masser af gæster, liflig julestemning og et team af medarbejdere, der står på spring for at give både udstillere og gæster en rigtig god oplevelse på Trapholts julemarked.

Hvem kan søge?

Der er plads til 50 udstillere, som udvælges på baggrund af ansøgning til Trapholt, hvor kunstfaglige medarbejdere kuraterer markedet. Både tidligere og nye udstillere er velkomne til at ansøge. Vi glæder os meget over at få ansøgninger fra jer, der har deltaget før, men man er ikke garanteret plads som tidligere udstiller. Det vigtigste er, at du medbringer kunsthåndværk og design af høj kvalitet, som er dansk produceret.

Standplads

Da julemarkedet foregår i museets udstillingssale, er opstillingen afhængig af de aktuelle udstillinger. Det er et stort puslespil at fordele pladserne, så produktkategorierne er jævnt fordelt, tager højde for adgang til strøm og meget andet. Derfor er det desværre ikke muligt at booke specifikke pladser.

 • Standen består af et bord på 180 x 75 x 75 cm og en stol
  Museets arkitektur og indretning giver markedet en ekstra dimension, men betyder også, at der nogle steder er mere lys eller plads end andre steder. Vi kan ikke garantere mere plads end det angivne bordmål, selvom der i praksis godt kan være lidt mere luft. Det er muligt at bestille adgang til strøm (medbring dog selv en lang forlængerledning).Standplan oplyses ved ankomst til museet.
 • Pas godt på museet og værkerne
  Markedet finder sted inde på museet, og under julemarkedet opleves stande og værker side om side. Vær især opmærksom på, at du ikke må hænge noget op på væggene.

Bemanding

Gæsternes mulighed for dialog med dig som kunsthåndværkeren/designer er afgørende for os. Vi forventer, at du selv står på standen under markedet, men du er velkommen til at tage en medhjælper med.

Standen skal være bemandet i hele markedets åbningstid kl. 10.00-17.00 begge dage.

Ansøgning

Ansøgning til markedet sendes via linket til ansøgningsskemaet nederst.

Vedhæft også 3-5 fotos, som skal være repræsentative for de produkter, du vil medbringe til julemarkedet. Produktbillederne skal være i jpg eller png-format i god kvalitet (gerne minimum 1 Mb).

Billederne fra din ansøgning kan også blive brugt til markedsføring af julemarkedet. Under markedet tager Trapholt også selv billeder, som vi anvender til markedsføring af museet og kommende markeder.

Ansøgningsfrist er onsdag 11. september kl. 10. Du får svar på din ansøgning via mail i løbet af uge 39.

Deltagerpris

Deltagerprisen er 1.850 kr. + gebyr. Prisen inkluderer:

 • Bord og stol til din stand. Bordet måler 180 x 75 x 75 cm
 • Kaffe/te, vand og snacks til dig, der udstiller. Hvis du har en medhjælper med, kan kaffe etc.  tilkøbes.

Der kan tilkøbes frokost i forbindelse med tilmeldingen. Og traditionen tro samles vi til fællesspisning lørdag aften for de udstillere, der har lyst.

Betalingsfristen er 11. oktober 2024. Overholdes fristen ikke, tilbydes standpladsen til en anden ansøger.

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, gælder følgende vilkår for tilbagebetaling:

 • Ved afbud senest 25. oktober tilbagebetales kr. 1.850
 • Ved afbud 26. oktober – 10. november tilbagebetales kr. 925
 • Deltagerbetalingen tilbagebetales ikke efter 10. november

Udfyld ansøgningsskemaet senest 11. september 2024. Du får besked om optagelse i uge 39.

Spørgsmål er velkomne på marked@trapholt.dk. Vi glæder os til at modtage din ansøgning!