Malene Landgreen

Tag på en rejse gennem fire sansende universer i udstillingen Flow of Change med den danske kunstner Malene Landgreen (f. 1962). Træd ind i maleriets rum og ind i en sanselig rejse gennem mørke, lys og farve. Gennem en række nye arbejder og installationer udfordrer Landgreen det klassiske flade maleris fysiske grænser.

Malene Landgreen udforsker maleriets fysiske grænser i sit arbejde, hvor farve, lys og rum omslutter os, der gennem en gennemgribende aktivering af gulve og vægge vil kunne opleve at indtræde i et maleri. Udstillingen bliver en totalinstallation på 280 m2, hvor samspillet mellem egen sanselig krop og salenes maleriske fysiologi opleves.

Når vi bevæger os fra rum til rum kan man opleve et flow i et sanseligt og legende møde med farver og former – deraf udstillingstitlen Flow of Change. Landgreens legende tilgang til kunsten kan opleves i udstillingen som små referencer til b.la. skakspil og spillekort.

⭐⭐⭐⭐⭐ »Det er på en måde konkret kunst på syre. ‘Flow of Change’ er en totaludstilling, der bør opleves i virkeligheden« Kristeligt Dagblad

⭐⭐⭐⭐⭐ »Med den aktuelle Malene Landgreen-udstilling, hvor kunstneren har udviklet et smukt, kalejdoskopisk rum, holder Trapholt endnu engang fanen højt ved at præsentere en væsentlig nutidskunstner i et udstillingsprogram, der samtidigt viser, at kunstnerne fra denne generation besidder et usvækket behov for at eksperimentere, og det må man anerkende« Jyllands-Posten

»Det er musik for øjnene. Hele rummet er et billede, som er en rytme, en puls, en dunken« Information

»Selv uden baggrundsviden om konkret kunst, er Malene Landgreens udstilling helt enkelt en sanselig oplevelse.« Magasinet Arkitektur/Design

»Gennem Malene Landgreens udstilling »Flow of Change« løber en feminin, poetisk og meget smuk tråd, som du får lyst til at gribe og følge, mærke og sanse« Kunstavisen

Foto: David Barnwell

En medalje-vindende og velrepræsenteret kunstner
Malene Landgreen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Academy of Fine Arts i Budapest. Hun har udført en række markante udsmykningsopgaver i det offentlige rum, herunder b.la. til Rigshospitalet, Novo Nordisk og Aarhus Universitet. Landgreen er repræsenteret i flere samlinger på danske kunstmuseer, herunder Statens Museum for Kunst, KUNSTEN og Kastrupgårdsamlingen. Senest har kunstneren i 2022 modtaget den højeste udmærkelse inden for billedkunsten i form af Thorvaldsens Medalje.

Malene Landgreen – Flow of Change

Udstillingen er en del af en serien Maleriske Sansninger, der vil bestå af fire udstillinger af Erik A. Frandsen, Malene Landgreen, Maria Torp og John Kørner, som undersøger maleriets potentiale for at give nærværende kunstoplevelser. Baggrunden for udstillingsrækken er en post-corona tid præget af virtuelle fællesskaber, eksistentiel usikkerhed og den moderne dagligdags konstante opmærksomheds forstyrrelser. Udstillingsserien er støttet af Det Obelske Familiefond og Beckett-Fonden.

Malene Landgreen – Flow of Change er støttet af 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, L.F. Foghts fond, Flügger Group A/S og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.