Margit Brandt

Dansk modedesign 1965 -1980
Margit Brandt revolutionerede den danske modeverden og den måde tøjdesign blev tænkt på. Hun og Erik Brandt fik sat dansk mode på den internationale dagsorden med vovede kreationer og flot gennemført håndværk.

Udstillingen Margit Brandt – modedesign 1965-1980 portrætterer en kreativ ildsjæl, der var meget ambitiøs med sine designs. Margit Brandt blev kendt for sine smukke detaljer, der både fungerede som funktion og dekoration. I forårskollektionen 1970 lancerede hun f.eks. 15 frakker, hvor ikke to havde lommer udfærdiget på samme måde.

At det lykkedes Margit Brandt at skabe sig en position som en af de mest spændende personer inden for dansk modehistorie skyldes ikke mindst hendes grundige uddannelse, hvor skrædderhåndværket fik stor vægt. Også hendes ophold i Paris 1964-65, hvor hun arbejdede som modedesigner, var med til at forme hende og hendes ideer om godt beklædningsdesign. Allerbedst kom hendes ideer til udtryk i stilrene, strømlinede designs med en tætsluttende, elegant silhuet og funktionelle detaljer.

Margit og Erik Brandt har bevaret et eventyrligt og omfattende materiale, som gør det muligt at fortælle historien om deres virksomhed gennem originalt modetøj og en stor mængde tegninger, film- og pressemateriale. I udstillingen er der mulighed for et unikt overblik over Margit Brandts kreative udvikling og lejlighed til at kigge nærmere på duoens inspirationskilder.

Udstillingen løber fra 9. februar – 7. august 2011.