Maskernes monument

I 2015 skabte den danske kunstner Isabel Berglund (f. 1971) værket Maskernes Monument sammen med 700 strikkende borgere fra Trekantsområdet, hvor byerne Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle deltog. Værket er skabt som en stafet på tværs af byerne ved workshops, hvor borgerne strikkede til hinanden fra by til by.

Isabel Berglunds værker opstår i relationen med deltagerne. Her indtager kunsten en rolle som formidler af sociale møder omkring en fælles proces. Tilbage står de flotte produkter som monumenter over proces­sen med personlige aftryk og som unikke æstetiske bidrag til byrummet.
Maskernes Monument blev vist i de seks deltagende byer i løbet af Trekantområdets festuge i august 2015, og som en afrunding af projektet blev det samlede værk udstillet på Trapholt. Værket er i dag en vigtig del af Trapholts samling, og det kan nu igen opleves som én samlet installation, hvor de enkelte elementer skaber en helhed – en by, der forbinder de seks byer i Trekantområdet.
En særlig tak til Isabel Berglund for proces og værk, fotograf Chri­stoffer Askman, arkitekt Ditte Rode og snedkere Bæk & Madsen for konstruktion, Trekantområdets festuge og Nordea-fonden for øko­nomisk støtte samt tak til de mange frivillige, som med stor entu­siasme har været årsagen til, at dette projekt kunne realiseres.