Michael Kvium – Think bigger

Udstillingen, Michael Kvium – Think Bigger, samler for første gang hans serie på 24 helfigursmalerier og skulpturer med forskellige performative karakterer.

Entertaineren sidder med sin bizarre korte krop med muskelløse arme og kigger med et dæmonisk blik ud mod os. Han er klar på barstolen med smøg og høj hat. Kroppen kaster en skygge som en kylling. Han er en performer, ligesom vi alle er performere i vores eget liv.

Temaer som magt, grådighed, forfængelighed, drifter, livet og døden personificeres i de forskellige karakterer i udstillingen. Ud over entertaineren møder vi personer, som på den ene side virker genkendelige og på den anden side er groteske på en måde, vi ikke har lyst til at identificere os med. Der lurer altid et eller andet under overfladen.

Michael Kviums malerier er sociale og politiske. De stiller store eksistentielle spørgsmål til vores liv og tilværelse og tager fat i personlige såvel som konkrete politiske aktuelle spørgsmål. Skulpturen Think Bigger er et kranie med en ekstrem forlængelse af hjernen, som billedligt talt giver plads til større tanker, så vi bedre kan overskue vores verden – Think Bigger.

Værkerne i udstillingen er blevet til i perioden 2008 frem til i dag. Michael Kvium har brugt serien som et laboratorium, hvor han har afprøvet maleriske og tematiske ideer. Gennem værkerne kan vi følge samfundsdebatten gennem de sidste ni år. Således indgår blandt andet finans- og klimakrise, forbrug og katolske præsters pædofili.

En gruppe privatpersoner fra det midtjyske har dannet et sameje, som står bag bestillingen af værkerne, som samlerne lod hænge som en løbende udstilling indtil 2017 i Horsens Teaters Kviumsal. Medlemmer i klubben er passionerede Kviumsamlere, som beretter om, hvordan Michael Kviums kunstværker bringer deres samtaler med andre mennesker direkte ind i væsentlige og eksistentielle emner i stedet for overfladisk small talk. Michael Kviums værker er med til at gøre medlemmerne af samejets verden og tanker større, og Think Bigger- skulpturen er deres totem.

Michael Kviums udstilling på Trapholt samler for første gang alle helfigursmalerier, hvor man kan se helheden, og efter udstillingens afslutning fordeles værkerne blandt de 12 private samlere.

Trapholt skylder samtlige medlemmer af samejet Think Bigger, Galleri Franz Pedersen og Michael Kvium stor tak for et frugtbart samarbejde.

Kvium