Midt i en covid-tid

Hvad plejede jeg at gøre – og hvad gør jeg nu? Dette enkle spørgsmål er omdrejningspunktet i Trapholts borgerinddragende projekt ”Midt i en covid-tid”. Vi har alle måttet ændre adfærd, men særligt en gruppe har covid-tiden haft drastiske konsekvenser for: seniorerne. Trapholt inviterer derfor alle seniorer ind i et kunstnerisk fællesskab om covid-tidens konsekvenser og til at sætte ord på dette. Fem danske billedkunstnere omsætter disse ord og tanker i kunstværker, der udstilles på Trapholt til december.

Med covid-19 er vores verden og hverdag forandret. For mange seniorborgere er det en ny tilstand med konstant opmærksomhed på egen og andres adfærd. Hvordan kan denne nye tid komme til udtryk i billedkunsten? Trapholt har inviteret de fem billedkunstnerne Emily Gernild, Christian Schmidt-Rasmussen, Fie Norsker, Maria Torp og Mie Olise Kjærgaard og fem seniorklubber i Kolding, Odense, Frederiksberg og Høje Tåstrup til at indgå i et fællesskab om at sætte ord og form på covid-tidens konsekvenser.

De fem kunstnere er blevet koblet til hver deres en seniorklub og disse skal i projektperioden etablere en dialog, hvor seniorerne deler deres erfaringer med at leve i en covid-19 tid. Møderne vil være i både fysisk og digital form tilpasset myndighedernes retningslinjer.

På projektets Facebook side deler kunstnerne deres proces med at udforme kunstværket. Hertil efterlyses yderligere input. For hvad har ændret sig? På Facebook siden inviteres alle seniorer til at deltage og dele deres tanker om hvordan covid-19 har påvirket deres liv og dagligdag. Ved at udfylde sætningen ”Jeg plejede at: / Nu:” og dele det i Facebook gruppen ’Midt i en covid-tid’. Bidragene vil indgå i kunstnernes processer samt formidles i udstillingen, og tilsammen danne et billede af hvordan livet for seniorer er/har været midt i en covid-tid. Værkerne vil blive udstillet på Trapholt i slutningen af december.

 

STUDIEBESØG VED DE FEM KUNSTNERE

Kunne du tænke dig at opleve, hvordan kunstnerne arbejder i deres atelier?

Onsdag d. 18. november kl 11.00-12.00 kan I komme med hjem til de fem kunstnere bag projektet og få et unikt indblik i deres proces omkring skabelsen af de fem forskellige kunstværker.

Studiebesøget foregår på ZOOM vi følgende link: https://us02web.zoom.us/j/83906014770?pwd=TnQ0SHZXVXMyQ1JVVGx0dWx5emdSUT09&fbclid=IwAR3bLx0cJxRXU48Ncy04978QUsHGOUu_U_youLe-8XakyYFH2uEDF0eZTvE

Guide til Zoom

Zoom på mobilen/iPad

Inden arrangementet hentes appen ‘Zoom Cloud Meetings’ i AppStore eller Google Play.
Klik på ovenstående link, når arrangementet går i gang. Det vil åbne automatisk.
Virker dette ikke? Gå ind i Zoom-appen, tryk på ‘Join a meeting’ og skriv tallene: 839 0601 4770
Herefter følgende kode (Meeting Passcode): 57 78 93
Du deltager nu i mødet.

Zoom på computeren

Klik på linket til arrangementet. Herefter åbner din browser og spørger, om du vil deltage via den installerede app eller via din browser.
Ønsker du at downloade programmet på din computer, skal du klikke på ‘Download & Run Zoom’.
Ønsker du ikke at downloade programmet, klik da på ‘Join from your browser’.

Meeting Passcode: 

57 78 93

Generelt

Du bestemmer selv, om du vil have kamera på eller ej, men vi anbefaler kamera, så vi kan se hinanden. Tryk på ‘Speaker view’ oppe i højre hjørne, så er skærmbilledet bedst på PC. På mobil/iPad swiper du mellem skærmvisninger. Tag gerne hovedtelefoner på for den bedste lyd.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Slots- og Kulturstyrelsens Pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen

 

+
Årets julegaveidé
Giv et gavekort til designelskeren, den kunstinteresserede, den kulturelle, den nysgerrige, den sociale… Trapholt er for de mange. Gavekortet kan både bruges til museet, i designbutikken og i vores nyåbnede café.
Køb gavekort