’ABOUT WOOD’ PÅ TRAPHOLT 5. NOVEMBER

Se nutidig dansk design i træ og mød nogle af landets fremmeste designerne og snedkere, når Trapholt hylder træ som materiale og håndværk i topklasse.

’About Wood’ – en hyldest til træ og snedkeri på Trapholt

Kvalitetsmaterialer og godt håndværk er i centrum, når Trapholt får besøg af snedkere fra hele landet, som står bag nutidens og fremtidens snedkermøbler og -køkkener. Autenticitet, kvalitet og bæredygtighed går igen i de træprodukter, som bliver præsenteret på Trapholt søndag 5. november klokken 10-17.

Det er syvende år i træk, at træhåndværket bliver hyldet på Trapholt, og i år skifter navnet fra ’Snedkernes Dag’ til ‘About Wood’ for at appellere til en bredere skare af træentusiaster.
”Vi ønsker på Trapholt at hylde træ og håndværk af høj kvalitet sammen med alle, både museumsgæster og fagfolk, som er begejstrede for netop design i træ. Og træ er populært, så dagen plejer at tiltrække flere hundrede besøgende,” forklarer arrangør Maria Vallø Strauss.

’About Wood’ arrangeres i samarbejde med ’Snedkernes Uddannelser’, og nogle af årets mest talentfulde nyuddannede snedkere præsenterer deres præmierede svendestykker. Dagen byder også på foredrag med blandt andre snedkermester Kasper Holst Pedersen fra PP Møbler, der er en kendt producent af f.eks. Wegners møbler.
”Jeg ser frem til dagen på Trapholt, hvor jeg vil fortælle om at skabe enkelt og ærligt design. Hos os har vi et mål om at skabe unikke og kompromisløse produkter,” siger Kasper Holst Pedersen.

Dagen igennem er der workshops, hvor de besøgende selv kan prøve kræfter med træhåndværket og selv lave sin egen designlampe, køkkenrulleholder eller et skærebræt. Industriel designstuderende Mikkel H. Mikkelsen står for en workshop, hvor deltagerne får en oplevelse med materialedrevent design. “Ideen er at lade deltagerne vælge deres eget stykke træ og finde mulighederne i netop det træstykke. Herefter designer de deres eget skærebræt i egetræ. Sidste år valgte nogle den hurtige løsning, mens andre tog sig god tid og var yderst kreative i deres udformning,” forklarer Mikkel H. Mikkelsen.

På ’About Wood-dagen’ vil der være mulighed for at deltage i guidede introduktioner til møbeludstillingen ’Danish Modern – Syv Danske Vidundere’ samt i Arne Jacobsens visionære Kubeflex-sommerhus, der indeholder flere eksempler på trædesign inklusiv møbler og køkken, og i den aktuelle udstilling ’Eat Me’ kan man se og sidde i 28 spisebordsstole af nyeste danske design.