KIRSTINE ROEPSTORFF – EDICIUS & LILITH

20. januar åbner Trapholt dørene for udstillingen Kirstine Roepstorff med værker fra starten af nullerne og til i dag. I udstillingen er der både maleri, collage, tekstil og skulptur.

Kirstine Roepstorff viser stor soloudstilling på Trapholt

Kirstine Roepstorff kom på alles læber, da hun i sommeren 2017 repræsenterede Danmark ved Venedig Biennalen. Nu viser hun sin første soloudstilling efter Venedig på Trapholt med værker fra 2005 og til i dag. Udstillingen giver indblik i en af Danmarks mest billedstærke og tænksomme kunstnere.

Kirstine Roepstorffs værker ligger hele tiden på kanten af harmoni og friktion. Hun søger ind til nuet og tilstande, hvor alt er i enten opløsning eller balance. Hendes kunst har gennem årene været både stærkt æstetisk og skarpt kommenterende på vores samtid.

En rød tråd er forholdet mellem de to køn repræsenteret af Edicius og Lilith. Den bibelske figur Lilith (natteheksen) er for Roepstorff billedet på de feminine urkræfter. Roepstorffs egen figur ”Edicius” er billedet på en ny form for følsom og poetisk ladet maskulinitet, som hun ser omkring sig. Staves Edicius omvendt opstår ordet Suicide – selvmord. I Roepstorffs univers må mændene selv slå karikaturen af traditionel maskulinitet ihjel for at give plads til en ny frugtbar æra.

Til udstillingen på Trapholt har Kirstine Roepstorff syet et gigantisk billedtæppe, som former sig som et himmelhvælv på 45 kvadratmeter. Værket vil forandre sig i løbet af udstillingsperioden, hvor Kirstine Roepstorff vil tilføre nye elementer frem mod Trapholts jubilæum 2. juni 2018.

Karen Grøn: Det er er mangeårig drøm for Trapholt at kunne præsentere en udstilling med Kirstine Roepstorff, som er en af de centrale kvindelige repræsentanter for sin generation. Værkerne er pågående i deres kæmpestore format. De er både visuelt stærke og fulde af tanker om det at være menneske. Udstillingen giver mulighed for at sanse hendes konstante afsøgning af balancepunktet, hvor alt smelter sammen i en oplevelse af ”væren”.

Kirstine Roepstorff (1972) udstiller på verdens største museer og gallerier. Senest repræsenterede hun Danmark ved Biennalen i Venedig 2017 med totalinstallationen influenza. theatre of glowing darkness. Kirstine Roepstorff studerede på det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1994-2001 og arbejdede efterfølgende i Berlin, indtil hun flyttede tilbage til Danmark i 2015. Hendes værker finder man blandt andet i samlingerne på Museum of Modern Art, NY, The Saatchi Gallery, London og Statens Museum for Kunst

Pressen er velkommen fra torsdag 18. januar, hvor det også vil være muligt at mødes med Kirstine Roepstorff.