KVIUM SÆTTER PUNKTUM I THINK BIGGER-SERIEN

Michael Kvium har netop afsluttet billedet, der sætter punktum på serien Think Bigger som er blevet til over ti år på initiativ fra en gruppe private passionerede samlere.

Oliemaleriet med titlen Fremtiden har netop forladt Kviums atelier og er hængt op på Trapholt i denne uge side om side med seriens øvrige værker. Udstillingen Think Biggeråbnede på Trapholt 9. marts i år, og efterfølgende er det sidste maleri blevet færdigt.

Fælles for alle seriens malerier er, at de viser en person, dennes uforudsigelige skygge og nogle rekvisitter. Karakteren og rekvisitterne skaber en fortælling eller kommentar, der tager udgangspunkt i en aktuel situation, begivenhed eller sag i offentligheden i det år, værket er skabt.

I Fremtiden ser vi en person med en død hånd, omgivet af olie og med en cowboyhat på hovedet, fra hvilken et barn stikker op som et symbol på den fremtid, som den vestlige verden går i møde. Kunstneren foretrækker at lade museumsgæsterne fortolke selv: ”Billedet kan fortolkes på mange måder. Det kan handle om generationer. Skal olie være fremtiden, eller drukner vi i den? Cowboyhatten er meget tvetydig, og den er ikke nødvendigvis symbol på USA. Det er på en måde bare en hat, men for den som ser den som USA, så er det USA,” forklarer Michael Kvium.

Alle værker i Think Bigger-serien er skabt i løbet af de seneste ti år. Billedet Hatten fra 2008 refererer til finanskrisen, Den blinde fra 2012 refererer til katolske præsters overgreb, i Bossen fra 2013 handler det om kønsroller.

Frem til årsskiftet er det muligt at se udstillingen, der nu med det nye og sidste oliemaleri rummer 24 helfigurmalerier og en bronzeskulptur af et forstørret kranium. Serien blev til på initiativ af en gruppe Kvium-fans og –samlere der i 2008 skabteSamejet Think Bigger. Netop nu er sidste unikke chance for at se hele serien som efterfølgende spredes ud til de 12 samlere.

Michael Kvium masterclass

Michael Kvium står i øvrigt for en masterclass på Trapholt i efteråret som er for undervisere i billedkunst. Mere om masterclass

Se mere om Michael Kvium-udstillingen Think Bigger der vises indtil 30. december 2017.