MONUMENTAL INSTALLATION I STRIK INDTAGER TRAPHOLT (BYENS TÅRN I BILLUND)

Trapholt slår torsdag 21. januar dørene op for udstillingen Maskernes Monument af den internationalt anerkendte kunstner Isabel Berglund. Med strikkepinden i hånden har hun skabt en gigantisk kunstinstallation, der når helt nye højder.

Et sammensurium af fortryllende og iøjefaldende farver venter gæsterne på Trapholt når de bevæger sig ned gennem den cirkulære gang, der omslutter den gigantiske installation. Kunstneren Isabel Berglund har med sit stringente og særprægede formsprog skabt en totalinstallation i strik, der med sin karakteristiske stoflighed både er raffineret, æstetisk og voluminøs. Installationen består af seks monumentale værker udformet i strik, der til sammen er forenet i udstillingen Maskernes Monument.

Siden begyndelsen af 2015 har Isabel Berglund samlet Trekantområdets borgere til et særligt kunstprojekt, hvor 700 borgere har grebet strikkepindene for at strikke farvestråelende trekanter til de seks forskellige bygningsværker. Der er blevet afholdt ved på 100 workshops, hvor borgerne har mødtes med Isabel Berglund for at strikke elementer til værkerne. De seks byer fra Trekantområdets Kommuner, Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle har hver især strikket et værk til hinanden, for at understøtte kunstprojektets lokale potentiale.

Kunst i byrummet

De seks monumentale værker blev første gang vist hver for sig i Trekantområdets seks hovedbyer under Trekantområdets festuge i august 2015. I udstillingen på Trapholt forenes de seks elementer til én installation Maskernes Monument. Det er første gang Isabel Berglund skaber en installation i så stor skala. Hun er til daglig en eftertragtet udstiller både i Danmark og internationalt – herunder udstillinger i Milano, Seoul og London.

Byens tårn i Billund

Til Trekantområdets festuge kunne forbipasserende på skulpturstien bag Billundcentret se det monumentale værk, Byens tårn på hele 5,5 meter. Billund er blandt andet kendt for lufthavnen, der bringer tusindevis af mennesker ud i verden. Isabel Berglund har derfor ladet sig inspirere af lufthavnens kontroltårn, som en central del i lufthavnsmiljøet. Tårnets placering op af stien skal give forbipasserende lysten til at gå ind i tårnet for at få den totale oplevelse af værkets unikke stoflighed. Isabel Berglund har udvalgt farverne med inspiration fra mursten og gammel irret metal, men med en overdimensioneret farvestyrke, så byens borgere ikke kunne undgå at se det imponerende værk i strik. Byens tårn er strikket af borgere fra Middelfart Kommune til Billund.

Udstillingen kan opleves på Trapholt 21. januar – 22. maj.
Udstillingen og projektet er støttet af Trekantområdets festuge, Kolding Kommune og Nordea-fonden