NÅR SVAGHED BLIVER TIL STYRKE – FOREDRAG MED ORDBLINDE KUNSTNER GUDRUN HASLE – TRAPHOLT

Gudrun Hasle er en af de 20 kunstnere, som optræder i Trapholts udstilling Ikke til Salg. En udstilling hvor kunstnerne viser hvilket af deres malerier, de aldrig vil skille sig af med. Lørdag den 31. oktober kl. 10.15 – 11.30 kommer Gudrun Hasle til Trapholt og holder foredrag om sin kunst.

Gudrun er stærkt ordblind og benytter sin ordblindhed – og dermed stavefejl – som virkemiddel i sine broderede værker, der syrligt kommenterer vores forestillinger om eksempelvis at være perfekte. Kunstprojektet Markader på tøj (2005-08) var en lang performance, hvor Gudrun Hasle bar broderede mærkater på alt sit tøj. Udsagnene kunne være Jeg vil garne blive lyklig eller Jeg er skufed.

I foredraget “Når svaghed bliver til styrke” fortæller hun om, hvordan hun har vendt sine svagheder til at være en vigtig del af hendes kunstneriske virke. I foredraget viser hun nogle af sine vigtigste værker og understreger, at hun i dag ikke ville leve foruden sine uperfekte sider.

Som afslutning på kunstprojektet Markader på tøj (2005-08) valgte Gudrun i 2008 at få lavet en tatovering på kroppen. Som et skriblet telefonnummer står der I have to be perfect, lige præcis dér hvor hun som teenager havde skåret sig selv i armen. Som en tatoverende brodérnål blev der etableret et udsagn fra Gudrun Hasle uden stavefejl.

Tilmelding og betaling gennem www.flexbillet.dk/trapholt