NYE MEDLEMMER I TRAPHOLTS BESTYRELSE

Trapholt har fornøjelsen af at meddele, at to nye stærke kræfter fra det danske kulturliv har sagt ja til at indgå i museets bestyrelse. Jane Sandberg, museumsdirektør på ENIGMA og Christian Have, indehaver af kommunikationsbureauet Have Kommunikation. Trapholts bestyrelse er således blevet suppleret og styrket med to spændende kræfter med netværk forgrenet i hele landet og stærke kommunikationskompetencer.

Ved samme lejlighed tager bestyrelsen afsked med afgående bestyrelsesmedlem Allis Helleland, tidl. direktør på Statens Museum for Kunst, som efter 13 års aktiv indsats i bestyrelsen selv har valgt at trække sig.
Bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen siger i den forbindelse:

-Jeg vil gerne på vegne af Trapholt takke Allis Helleland for mangeårig indsats. Allis Helleland har været med siden 2006 og har dermed været med til at Trapholt har rykket sig fra ca. 50.000 besøgende til nu ca. 80.000 besøgende årligt. Allis har bidraget med høj kompetence og en solid museal erfaring.

Lars Nørby Johansen fortsætter:

-Det er mig samtidigt en stor glæde at byde velkommen til to nye bestyrelsesmedlemmer, som begge har solid erfaring inden for kultur og ledelse. De kommer i en tid hvor Trapholt, trods stor fremgang i besøgstallet og stor faglig anerkendelse, er udfordret af på en gang faldende offentlige tilskud og ønsker om nye aktiviteter.

Jane Sandberg er en spændende fornyer i den danske museumsverden og ivrig debattør omkring museers rolle i samfundet. Et enkelt år (2007-8) havde Trapholt glæden af at have hende som direktør, og nu vender hun tilbage som bestyrelsesmedlem.

Christian Have er kendt for sit engagement i udviklingen af det danske kulturliv og har blandt andet været en af hovedkræfterne i udviklingen af kulturmødet på Mors. Udover at være indehaver af kommunikationsbureauet Have Kommunikation er han også forfatter, debattør og TV-vært.

Museumsdirektør Karen Grøn er også godt tilfreds med den ny bestyrelse:

-Det har været en gave at have Allis Helleland i Trapholts bestyrelse. Hendes indsigt i museale forhold kombineret med et imponerende overblik har været med til at styrke Trapholts faglige udvikling i den tid hun har siddet i bestyrelsen. Med Christian Have og Jane Sandberg ombord ser jeg frem til strategiske diskussioner og prioriteringer med henblik på at løfte Trapholt endnu et niveau, som et af Danmarks væsentligste kunst-, kunsthåndværk og designmuseer.

Trapholts bestyrelse er nu:

Lars Nørby Johansen
Bestyrelsesformand

Jesper Elkjær
Næstformand

Merete Due Paarup
Bestyrelsesmedlem

Ole F. Rasmussen
Bestyrelsesmedlem

Clara Rigenstrup
Bestyrelsesmedlem

Jane Sandberg
Bestyrelsesmedlem

Christian Have
Bestyrelsesmedlem