SIDSTE CHANCE FOR AT OPLEVE UDSTILLINGEN AF LIDEWIJ EDELKOORT

Verdens ledende trendforsker Lidewij Edelkoort er aktuel på kunstmuset Trapholt med design- og fashionudstillingen, FETISHISM, der siden marts har begejstret 60.000 gæster. Udstillingen løber frem til 24. januar, så det er stadig muligt at opleve den forunderlige, spektakulære og inspirerende udstilling.

Li Edelkoorts centrale pointe i udstillingen, Fetishism – Obsession in Fashion and Design er, at vi i stigende grad benytter design som fetich, for at knytte an til en stadigt mere omskiftelig verden. Med afsæt i psykologien argumenterer hun for, at den personlige tilbøjelighed til en bestemt type fetich højst sandsynligt kan spores helt tilbage til vores egen personlige barndom.

Trendforsker Li Edelkoort definerer 10 distinkte fetich temaer, og har inviteret 100 af de varmeste navne på den globale designscene til at bidrage under temaerne infantilsme, nudisme, romantisme, absurdisme, shamanisme, spiritualisme, legendisme, konsumerisme, regionalisme og sado-masochisme. Til hvert emne udfoldes refleksioner om hvorfor denne type fetich kommer til udtryk netop nu og i alt 100 konkrete eksempler på design som udtrykker det.

Udstillingen illustrerer fetich tendensen med spektakulære beklædningsstykker og ekstreme designobjekter indsamlet fra hele verden og viser en overvældende kreativitet hos en ny generation af eksperimentelle designere som lystfuldt genbruger referencer fra naturen, religion antropologien, samfundet og historien i værker som danner bro til fremtidens fælles bevidsthed.

Udstillingen åbnede i marts 2015 og kan opleves på Trapholt til og med søndag d. 24. januar.