SKOLEELEVER DESIGNER STOLE TIL TRAPHOLTS JUBILÆUM

Stole er en af Trapholts identiteter og har været det gennem hele museets historie. Derfor skal stole også være med når Trapholt fejrer 30 års jubilæum 2. juni, og det i form af nye stoledesigns lavet af skoleelever.

I disse dage modtager alle skoleklasser i Kolding kommune en invitation til at komme med et bud på, hvordan fremtidens stol kan se ud. Klasserne skal designe en stol til fremtiden, og bestemmer selv, om det skal være en skole-stol, spisebordsstol, lænestol, kontorstol eller en helt ny form for stol. Stolene vil blive udstillet til Trapholts store jubilæumsfest.

Inden klassen går i gang med at designe stole, har de mulighed for at booke en 1½ times workshop ved Trapholts Kunst- og designlærer, hvor eleverne ser og undersøger forskellige stole. Her vil de også komme gennem en designproces til udvikling af nye ideer.

Karen Bech, Kunst- og designlærer, fortæller
– Vores ønske er, at eleverne kommer gennem et forløb med oplevelser, fordybelse og virkelyst, og hvor de via deres kreativitet får udviklet et produkt, der giver relevans. Vi håber at rigtig mange vil være med til fejringen af både godt stoledesign og Trapholt.

Udover at blive udstillet på Trapholt, deltager skoleklasserne også i en konkurrence om den bedste stol ud fra et af følgende kriterier ”den bedste/vildeste/ sjoveste ide” eller ”flot og gennemført arbejde”.

Dommerpanelet vil bestå af borgmester Jørn Pedersen, Rektor for Designskolen Elsebeth Gerne og Direktør for Trapholt Karen Grøn, og bliver bedømt på selve dagen. Vinderklassen bliver præmieret med en klassetur i svømmehallen doneret af Slotssøbadet.

Stolene bliver udstillet d. 2. juni og en uge frem på Trapholt, og skal være i en størrelse svarende til en dukkehusstol. Derefter udstilles stolene på Kolding Bibliotek.

Fakta:

Trapholts 30 års jubilæum

Lørdag 2. juni har Trapholt 30 års jubilæum. Dagen fejres med åbent hus for alle med et stort spændende program for både børn og voksne.