TAG I VERDENSKENDT DESIGNERS SOMMERHUS PÅ TRAPHOLT

Sommeren igennem kan man opleve et ganske særligt sommerhus. Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus og designunivers kan opleves både ude og inde på Trapholt.

De fleste kender Arne Jacobsens verdenskendte stole: Syveren, Myren, Svanen og Ægget. Men den danske arkitekt og formgiver har også skabt et sommerhus, som de færreste kender. Huset hedderKubeflex, da det består af kubeformede moduler, der kan sættes fleksibelt sammen på utallige måder og skifte størrelse efter behov.

”Vi er så heldige at have dette eneste eksemplar der findes af Kubeflex-huset på Trapholt. Det er en perle, som vi værner om, og håber vi altid kan bevare, da der er stor interesse blandt både danskere og udenlandske turister for denne totaloplevelse, hvor de træder ind i hans egne rum og er omgivet af hans velkendte møbler og lamper,” fortæller Trapholts samlingschef Sara Staunsager.

Arne Jacobsen tegnede Kubeflex i 1969-70, året før han døde i 1971, men det blev aldrig sat i produktion. Indtil 2002 har familien Jacobsen selv brugt huset som sommerbolig, og siden 2005 har det hørt til på Trapholt.

I løbet af sommeren er der guidede introduktioner til Kubeflex-huset to gange dagligt i hverdagene og tre gange dagligt i weekenden. De besøgende har mulighed for at sætte sig i Arne Jacobsens klassiske stole, og i huset findes også lamper, tekstiler og andet boligudstyr, som han har designet. Læs mere

Sommer på Trapholt

Kunst, design, natur og gastronomi går hånd i hånd om sommeren på Trapholt. Den historiske have anlagt af C.Th. Sørensen ved museet med udsigt over Kolding Fjord er for tiden fyldt med blomster og om onsdagen, hvor museet har åbent til kl. 20 tændes grillen. For børn er der aktiviteter, hvor de går på opdagelse i Trapholts udstillinger som kunstdetektiver.

Trapholt har åbent kl. 10–17 (onsdage til kl. 20) alle dage minus mandag, hvor der er lukket.

Entreen til hele museet gælder også til besøg i Kubeflex-huset.