THINK BIGGER

Det er første gang, at 24 værker i Michael Kviums serie ’Think Bigger’ vises samlet, når Trapholt åbner udstilling 9. marts i Kolding.

Michael Kvium stiller eksistentielle spørgsmål i ‘Think Bigger’

Magt, grådighed, forfængelighed, drifter, livet og døden er temaerne i 23 oliemalerier af menneskeskikkelser og en skulptur af en forstørret hjerne, som Michael Kvium har skabt fra 2008 til 2017. Malerierne i helfigur, 2×1 meter, viser blandt andre ’Bossen’, ’Entertaineren’, ’Sælgeren’ og ’Den blinde’, der alle virker både genkendelige og groteske. Der lurer altid et eller andet under overfladen. Kvium viser menneskets moralske og kropslige forfald og fremstiller det frastødende og ekstreme, som noget nært og ikke fjernt. Think Bigger-serien inviterer os til at forholde os til aktuelle problemstillinger og tænke større.

Fra 9. marts til 30. december vises værkerne på Trapholt, og kunstneren selv og kulturminister Mette Bock, der begge stammer fra Horsens, skyder udstillingen i gang ved en fernisering 8. marts.

”Kvium har hentet ideerne til seriens værker fra forbudte områder, som vi helst ikke taler om eller fra samtidsproblematikker, som han så har kommentarer til. Han søger ind til sandhederne bag overfladen og benytter bevidst et stærkt teatralsk og gerne patetisk billedsprog, hvor der opstår et klart spejlbillede af os selv på godt og ondt,” fortæller Karen Grøn, direktør, Trapholt.

Værkerne ejes af passionerede østjyske Kviumsamlere i samejet Think Bigger. Værkerne er, efterhånden som de er skabt, udstillet i Horsens Ny Teaters Kvium-sal, der dog ikke kan rumme alle på én gang. Samlerne oplever, at Kviums kunstværker fører til samtaler om væsentlige og eksistentielle emner i stedet for small talk, og at værkerne gør deres verden og tanker større.