Trapholt forener bæredygtighed, identitet og craft i sommerworkshops til unge

Trapholt turnerer med de to internationalt anerkendte tekstildesignere Rosa Tolnov Clausen (DK) og Levon Kafafian (USA) med sommerworkshops for unge i seks byer. Workshoppen, WAW – We Are Weaving, henvender sig til unge – og kombinerer vævning, bæredygtighed og identitet.

I løbet af sommeren kan unge komme med på væve- og designworkshop i seks byer. Workshoppene er designet som et fem-dages program for unge (unisex – 15-25 år), der mødes hver eftermiddag i en uge, hvor de med Rosa Tolnov Clausen og Levon Kafafian bliver en del af en verden inden for håndværket vævning, design og kunstnerisk praksis. Det er gratis at deltage, da projektet er støttet af Region Syddanmark kulturpulje.

Bæredygtige tekstiler er fremtiden

Tekstil og modebranchen er blandt verdens mest forurenende industrier, derfor fokuserer workshoppene på kreative tilgange til en bæredygtig tekstil fremtid. Der vil kun blive brugt genanvendte materialer, hvor deltagerne har mulighed for at transformere eksisterende beklædningsstykker. Eksempelvis kan en gammel t-shirt eller andet beklædningsstykke, der bare hænger hjemme i klædeskabet, få et fornyet udtryk.

Workshoppene vil fungere både som et rum for håndværk og socialt fællesskab. Her er plads til deltagere, der har lyst til at dykke intenst ned i vævningens univers og muligheder hver eftermiddag i hele ugen, og for dem der har lyst til at kigge forbi en enkelt eftermiddag.

De færdige projekter samt de forskellige workshops vil blive dokumenteret i et digitalt værk, der udstilles på Trapholt i efteråret 2022.

 

WAW – We Are Weaving. Fem-dages workshop og drop-in

Der vil være to typer workshops. Enten kan man deltage på en intensiv 5-dages workshop eller droppe ind, når det passer og tage del i det sociale fællesskab.

5-dages workshop: Fra klokken 13-16 (Vejle 11-14) hver dag kan 20 unge tage del i en intensiv workshop, der løber over fem dage. I denne workshop får de unge mulighed for at få indblik i tekstildesignprocessen. I den første halvdel af ugen introducerer Levon og Rosa forskellige konceptuelle og tekniske tilgange til tekstildesign. I den anden halvdel af ugen vil de unge designe og skabe deres eget projekt under vejledning. 5-dages forløbet kræver tilmelding.

Drop-in workshop: Mellem klokken 16-19 (Vejle kl. 14-17) er værkstedet yderligere åbent for kortere besøg af unge, der gerne vil prøve at væve eller som bare vil hænge ud. I denne periode kan de, der er nysgerrige og har lyst få et indblik i vævning lave et mindre, hurtigt projekt, der ikke tager mere end et par timer. Der vil være en række produkteksempler, som de unge kan lave deres egen version af (under vejledning) ved at vælge farver, fibre og struktur alt efter deres smag. Der er ikke tilmelding – bare mød op og vær med.

Deltagelse og tilmelding

Deltagelse er gratis, da projektet er finansieret af Region Syddanmark. Tilmelding til de intense workshops foregår via link på Trapholts hjemmeside www.trapholt.dk/waw efter først til mølle-princippet.

 

Kunstnerne

Levon Kafafian er væver og historiefortæller fra Detroit, Michigan. Med en kreativ, legende og flydende tilgang bruger Levon kostumer, genstande, ritualer og sociale sammenhænge som tråde i en konstant udviklende fortælling. Levon tilfører sine historier  og tekstiler magiske og mangfoldige perspektiver, der både skuer tilbage i fortiden og ud i fremtiden. http://www.levonkafafian.com/

Rosa Tolnov Clausen er tekstildesigner uddannet på Designskolen Kolding i 2013, og hun er for øjeblikket i gang med en Ph.d. om håndvævning på Göteborgs Universitet i Sverige. I sit kreative virke fokuserer Rosa på håndvævning, og hun har de sidste ti år skabt væverum over hele verden, hvorigennem håndværket fungerer som katalysator for fysisk, social og kreativ interaktion. http://www.rosatolnovclausen.com/

Lokationer

Kolding/ Designskolen/ 27. juni – 1. juli/ Ågade 10, 6000 Kolding

Vejen/ Vejen Bibliotek/ 4. – 8. juli/ Vestergade 2, 6600 Vejen

Fredericia/ Den Kreative Skole/ 11.-15. juli/ Kongensgade 111, 7000 Fredericia

Grindsted/ Unge- og Kulturhuset/ 18.-22. juli/ Tinghusgade 9B, 7200 Grindsted

Vejle/ Spinderihallerne/ 25.-29. juli/ Spinderigade 11, 7100 Vejle

Haderslev/ Kulturhuset Bispen/ 1.- 5. august/ Bispebroen 3, 6100 Haderslev

 

Projektet er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje