TRAPHOLT OG KENDT DESIGNER INVITERER TRÆDREJERE TIL AT MEDSKABE ET STORT VÆRK

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt alle trædrejere med i et stort kunstnerisk projekt. Sammen skal der skabes et kæmpe værk, TINGSTED.

Ideen med TINGSTED er, at flere hundrede trædrejere bidrager med hver deres unikke drejede del og dermed bliver en del af en stor fortælling i det samlede værk TINGSTED, der udstilles på Trapholt fra januar 2020.

Rasmus Bækkel Fex har en mission om at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign på en tidssvarende og moderne måde:

– Jeg har sat mig for at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign. Det skal selvfølgelig være på en tidssvarende måde, så trædrejningen bliver aktuel med et nyt udtryk, der passer til tiden i dag. Jeg ser det som et brud med modernismen, en slags clash mellem to formsprog; klassicismen og modernismen, og jeg ønsker at gøre opmærksom på den del af vores kulturarv og være med til at skabe fornyet interesse for håndværket og dets kvaliteter.

Hvad kan trædrejere over hele landet bidrage med?

Udgangspunktet for den enkeltes bidrag er en pind/stoleben med dimensionerne 4x4x50 cm. Ud over nogle meget enkle regler er der frit spil for det individuelle udtryk i drejningen af det enkelte stykke træ.

Projektleder på Trapholt, Nina Rise Schrøder, er begejstret over projektet:

-Det er enormt givende at arbejde med et projekt som TINGSTED, hvor vi på den ene side har en masse borgere – her trædrejere – der har en kæmpe viden om og engagement i et håndværk og på den anden side en kunstner, der har nye vinkler og ideer på samme håndværk. I mødet mellem disse skabes et kreativt fællesskab og den enkeltes trædrejning løftes til noget større. Og helt konkret munder det ud i et helt unikt og stort kunstværk, der udstilles på Trapholt”

Opstartsworkshop i maj måned

Projektet skydes i gang med en Trædrejer Workshop på Trapholt lørdag d. 25. maj 2019 kl. 10.30-12.30.  Her vil Rasmus Bækkel Fex fortælle om projektet, deltagerne får mulighed for at møde hinanden, Trapholt og Rasmus Bækkel Fex og der vil blive udleveret træ til projektet.

Et værk bliver skabt

I efteråret 2019 samler Rasmus Bækkel Fex alle bidragene i et stort værk TINGSTED, der skal stå i Trapholts rotunde. Alle der har bidraget med drejede elementer inviteres til fernisering af TINGSTED på Trapholt i januar 2020.

Syddansk Vækstforum har indstillet projekt TINGSTED til støtte fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.

FAKTA

Rasmus Bækkel Fex er uddannet møbeldesigner fra Danmarks Designskole i 2012. Han arbejder med konceptuelt møbeldesign – dvs. møbler der ligger i grænselandet mellem kunst og design. Han er flere gange prisbelønnet for sin radikale designtilgang.

Rasmus’ yndlingsmateriale er træ og han har sat sig for at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign – på en tidssvarende og moderne måde, så trædrejningen bliver aktuel med et nyt udtryk, der passer til tiden i dag. Han ønsker at gøre opmærksom på vores kulturarv og være med til at skabe fornyet interesse for håndværket.

Rasmus Bækkel Fex er lige nu aktuel i tv-programmet Danmarks næste klassiker på DR1.