Trapholt rykker ud i landet med workshops og samtalesaloner

Trapholt bringer kunsten ud til lokale fællesskaber over hele Region Syddanmark. Oplev en fusion af kunst, natur og håndværk, når museet, i samarbejde med kunstnerne Astrid Skibsted og Camilla Reyman, bringer workshops og samtalearrangementer til lokale kultursteder og fællesskaber i hele Syddanmark i maj og juni.

Træd ind i en verden af kreativitet og udforskning, hvor du kan mærke kunsten, naturen og håndværket mellem dine fingre. Trapholt og de to kunstnere tilbyder en oplevelse, der vil berige sanserne og åbne op for nye perspektiver. Anledningen er museets to udstillinger Dataspejlet og Connect Me, som kan opleves hele sommeren på Trapholt.

Vikleprøver og bæredygtighed i Brejning, Føns, Svendborg og Rudkøbing

Bliv en del af en fordybende oplevelse, hvor tekstilerne får liv og udfordrer vores forståelse af forbrug, genbrug og bæredygtighed. Vi befinder os i en tid, hvor vores forbrug overstiger, hvad vores planet kan levere. Under denne workshop vil Astrid Skibsted guide og lære os at skabe små tekstilkompositioner ved hjælp af garn. Vi vil blive opmærksomme på de forskellige materialer og farver, der omgiver os, og med fibre fra planter, dyr og olie/plastik, sammen opnå en sanselig erfaring af deres oprindelse og deres cirkulære liv – eller måske manglen på samme. Gør dig klar til at udforske, skabe og transformere og sammen med de andre deltagere deltage i en samtale, der måske kan inspirere og skabe nye idéer.

Naturens forvandling i Vejen, Augustenborg, Fredericia og Middelfart

Kom med til en workshop, der udfordrer vores opfattelse af natur og kultur. Hvem er skaberen? Er det os eller er det naturen? I denne workshop med kunstneren Camilla Reyman vil vi skabe et patchwork-værk, der er langt fra det forudsigelige. Stoffet, vi vil sy med, har været begravet i jorden i en hel måned sammen med jernskrot og andre organiske materialer. Gennem naturens nedbrydningsprocesser har det gennemgået en forvandling, der er fuld af overraskelser og skønhed. Sammen vil vi trække på vores fælles kreativitet og sammensætte disse forskellige stykker stof til et kunstværk, der er en blanding af naturens indvirkning og vores kollektive udtryk. Vi vil skabe et unikt patchwork-værk, der fortæller om vores forhold til naturen og det, der kan opstå, når vi forener vores kreative kræfter med naturens kraft.

Gennem disse workshops vil du have mulighed for at deltage aktivt og lære af Astrid Skibsted og Camilla Reyman, der vil guide dig igennem spændende kreative processer og samtaler med de andre deltagere.

Workshopsene har afsæt i temaerne i Trapholts aktuelle udstillinger Dataspejlet og CONNECT ME, der udforsker naturens betydning og vores relationer til andre.

De to første workshops blev afholdt med fuldt hus og udsolgte billetter i Brejning og Føns. De næste finder sted i Svendborg 23. maj, Rudkøbing 30. maj, Vejen 31. maj, Augustenborg 1. juni, Fredericia 14. juni og Middelfart 15. juni. Læs mere på https://trapholt.dk/traade-tekstiler-og-trapholt/