Trapholts direktør vinder stor museumspris

Ny Carlsbergfondets Kunstpriser blev i går, 2. marts 2023, uddelt ved fondets årlige prisfest. Museumsdirektør Karen Grøn fra Trapholt blev hædret med Ny Carlsbergfondets Museumslegat.

Karen Grøn modtog prisen for sit arbejde med disse ord fra Ny Carlsbergfondets bestyrelse:

”I den periode, du har været på Trapholt, har museet et par gange slået sin egen publikumsrekord. Det kunne ligne en succes. Men for dig er dette dog ikke definitionen på succes. Mere interessant er det at nævne, at du kontinuerligt har insisteret på, at besøgstal ikke kan være et mål i sig selv. Museerne er ikke sat i verden for at få kunder i butikken, som du formulerer det, men for at tilbyde borgerne relevans. Du sætter en høj faglig standard. Som du siger uden at udvande begreberne, må faglighed i samtidens mere publikumsrettede museumsdrift nødvendigvis være mange ting.”

Prisen gives til museumspersoner, der med betydende faglighed og professionalisme formår at skabe fornyende og udviklende rammer for kunstens repræsentation.

Karen Grøn siger om modtagelsen af prisen:
“Ny Carlsbergfondets Museumslegat har altid stået for mig som den fineste anerkendelse, som kolleger jeg beundrer har modtaget. Det er med stor overraskelse og ydmyghed at jeg modtager prisen for arbejdet på Trapholt. Samtidig er Trapholts udvikling ikke min fortjeneste alene, men derimod resultatet af, at alle kolleger på Trapholt ved og anerkender samtlige funktioner på museet, og at vi er hinandens forudsætninger for at lykkes. Det kan ikke understreges nok, at Trapholt er en holdindsats.“

Ny Carlsbergfondets andet museumslegat blev tildelt Karin Hindsbo fra Norges nye Nasjonalmuseum. Kunstnerlegaterne blev i år tildelt Lilibeth Cuenca Rasmussen og Jane Jin Kaisen. Stig L. Andersson blev tildelt Ny Carlsbergfondets Hæderslegat.

Om Ny Carlsbergfondets Kunstpriser
Brygger Carl Jacobsen, Ny Carlsbergfondets stifter, har fødselsdag den 2. marts, og i den anledning uddeler fondet hvert år priser til dansk kunst ved en reception i Festsalen på Glyptoteket. Med kunstpriserne anerkender fondet personer, der yder en særlig indsats for dansk kunst- og museumsliv. Ny Carlsbergfondets Kunstpriser er en årlig hyldest til det danske kunstliv.

Karen Grøn har siden 2010 været direktør for Trapholt. Hun er uddannet cand. mag i Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet og har Master in public management fra SDU.

Trapholt har de senere år modtaget flere priser, bl.a. Den europæiske museumspris The Artmuseum Award.

Trapholts direktør vinder stor pris

Film: Ny Carlsbergfondet