YOGA KUNST OG BABYER

Kombinationen af yoga, kunst og babyer er måske ikke det man hører mest. Men på Trapholt kan forældre og deres babyer, netop med den kombination, få en helt særlig oplevelse.

Hver den første torsdag i måneden er der Trapholt Tumlinger. Deltagerne får introduktion til en udstilling og hører om tankerne bag udstillingen. Dernæst guides de igennem en mindful kunstoplevelse sammen med babyerne – hvordan påvirker kunstværket? Hvad kan man se i et maleri? Er det former, farver, stemninger eller fortællinger, som er særlige? Det hele afsluttes med en mild yoga, der er tilrettelagt, så både deltager og baby får noget ud af det.

Karen Bech, formidlingsudvikler på Trapholt, siger:

–  Vi prøver noget nyt af på Trapholt. Vi tænkte det kunne være en berigende oplevelse for f.eks. mødregrupper at få både noget spændende input til hjernen og samtidig få brugt kroppen og i samvær med babyen. Deltagerne er selvfølgelig velkomne til at blive på museet bagefter, og se mere kunst og design eller besøge caféen.

Fakta:

Trapholt Tumlinger foregår på museet den første torsdag i hver måned kl. 11.00 – 12.30 i maj, juni, august, september, oktober, november og december i 2018. Tumlingealderen er 0-1½ år.

Man behøver ikke at have prøvet yoga før, og der vil naturligvis være tid til at skifte ble og made undervejs. Trapholt stiller yogamåtter til rådighed, men det kan være en god ide at medbringe et tæppe.