Things Matter

278 BORGERE KOMMENTERER KUNST I DET OFFENTLIGE RUM

Hvad gør det ved vores selvforståelse, at kun 5 ud af 101 statuer i København er af kvinder? Hvordan påvirkes vi af de skulpturer og monumenter, der står i vores fælles offentlige rum? Og hvad ville vi ændre, hvis vi kunne? Disse diskussioner har 278 borgere, kunstner Randi Samsonsen og Trapholt udforsket og omsat til en 5-meter høj fællesskabt kunstinstallation Things Matter.

Things Matter

 

Alt hvad vi omgiver os med, er med til at forme vores selvforståelse. Hvordan sanser og oplever vi den kunst, der omgiver os i det offentlige rum, og kan vi i dag relatere os til statuer og monumenter, der blev opført i tidligere generationer? I samarbejde med den færøske kunstner Randi Samsonsen har 278 deltagere udforsket og diskuteret værker i det offentlige rum og gennem strik kommenteret på eksisterende værker ved at skabe modificerede miniudgaver af dem. De mange bidrag er forenet i værket Things Matter – en kæmpe installation, der nu indgår i museets samling. Projektet har med succes flyttet fokus fra strik som beklædning til strik som et kunstnerisk objekt, der inviterer til stillingtagen over for samfundsmæssige normer og traditioner.

THINGS MATTER refererer til, at alle ting omkring os har betydning, og materialer, volumen og placering spiller en afgørende rolle for vores opfattelse og påvirkning af vores omgivelser. Kunstværkers stoflighed er afgørende for deres betydning. Projektet ønsker at vække vores sanser, skærpe vores bevidsthed og få os til at tage kritisk stilling til vores omgivelser.

Deltagelse i fællesskabet er centralt, og de mange deltagere, der kommer fra hele Danmark, har gennem projektet fået udfordret deres forhold til værker i det offentlige rum og delt deres erfaringer med andre.

Gå på opdagelse i bidragene med dette interaktive kort

 

Kunstneren bag

Randi Samsonsen er uddannet fra Designskolen Kolding i 2012, som Master i Design med speciale i tekstildesign. Hun arbejder i dag som tekstilkunstner og har udstillet i Norge, Danmark, Island, Finland, Tyskland, Canada, USA og i sit hjemland Færøerne.

Samsonsen arbejder også som underviser og udvikler af tekstilafdelingen på Tórshavn Collage på Færøerne. Her underviser hun i design (værktøjer/metoder) og tekstilværktøjer (strik/vævning/materialer osv.)

Stjernegaard Fotografi

Projektet er støttet af Velux Fonden