Trapholts samling

Oplev udvalgte værker i Trapholts samling

Gå på opdagelse blandt 200 centrale værker fra Trapholts samling af kunst, kunsthåndværk og møbeldesign fra det 20. århundrede. I samlingen kan du møde navne som Michael Kvium, Anna Ancher og Verner Panton.

Kunst

Trapholt har en kunstsamling på ca. 7000 værker, som dækker kunst fra 1900 og frem. I Din Udstilling kan du opleve kunst af blandt andet Richard Mortensen og Anna Ancher.

Design

Trapholt har en af Danmarks væsentligste samlinger inden for stoledesign. Samlingen på ca. 600 stole indeholder et stort udsnit af møbler fra det 20. århundred. I udstillingen er der stole af store navne som Nanna Ditzel, Verner Panton, Børge Mogensen, Finn Juhl, Hans Wegner og Arne Jacobsen.

Kunsthåndværk

Trapholts samling af keramik og tekstil var oprindeligt defineret i forhold til henholdsvis krukken og tæppet. Keramiksamlingen viser et bredt udsnit af store keramikere såsom Axel Salto, Thorvald Bindesbøll og Bodil Manz.

I samarbejde med kunsthåndværkere og designere etablerer Trapholt borgerinddragende projekter med henblik på at tilføre værker til samlingen. Målet er at skabe værker i større skala, hvor deltagernes evner og interesse inden for håndarbejde og håndværk sættes i spil med en kunster i front.

Læs mere om Trapholts samling her.

 

Værk af Michael Kvium, Cirkus Humanus III, 1997