Bilingual Design

Dansk-egyptisk møbeludstilling

Trapholt præsenterer BILINGUAL DESIGN der består af 13 taburetter, designet af 21 danske studerende fra Akademiets Institut for Arkitektur og Design og 3 unge egyptiske designere.

De egyptiske designere og de danske studerende havde til opgave at fokusere på innovativ inspiration fra møbler fra den egyptiske oldtid. På den måde blev de opmuntret til at genbesøge en vigtig inspirationskilde for nogle af de ledende skikkelser inden for den skandinaviske designbevægelse, der skabte ikoniske møbler som ”Den egyptiske taburet” (Ole Wanscher) og ”Den egyptiske stol” (Finn Juhl). Ved at sætte fokus på nøglebegreberne Form følger funktion og less is more opfordredes designerne og de studerende til at gå endnu dybere ind i det skandinaviske designs ånd.

Fremstillingen af de 13 taburetter foregik på Pinocchio Furniture Factory i byen Damietta ved Middelhavet i løbet af en fem dage lang workshop i november 2021. Oplevelsen af det nære samarbejde mellem håndværkerne på fabrikken og de designstuderende og designerne har været en vigtig del af processen. Fabrikslokalerne blev forvandlet til rum for kreativitet og innovative løsninger, hvor professionalismen kunne blomstre og know-how blive delt.

Under deres ophold i Egypten besøgte de danske studerende Det Egyptiske Museum for at studere gamle egyptiske møbler. Deres nye indsigt i materialer og fremstillingsteknikker afspejles i deres design, som alle er tydeligt moderne, men også giver en klar fornemmelse af det gamle Egypten.

Forud for præsentationen på Trapholt er de 13 taburetter blevet vist ved en udstilling på Det Nationale Egyptiske Civilisationsmuseum i Kairo i december, hvor det vakte betydelig interesse blandt designere og industrifolk.

Taburetterne er resultatet af et samarbejde mellem Det Kgl. Danske Kunstakademi, Pinocchio Furniture, Designdustry og Det Dansk-Egyptiske Dialoginitiativ. De studerende og designerne har været under supervision af lektor Nicolai de Gier, adjunkt Andreas Lund og designleder Amr Orensa.

Udstillingen er åben fra 5. til 15. maj 2022