Dataspejlet

Dataspejlet inviterer borgere ind i et kreativt fællesskab, hvor vi gennem håndarbejdets kreative kanaler sammen diskuterer et af vores samtids vigtige emner: data. Resultatet bliver et fællesskabt sanseligt kunstværk, hvor deltagere fra hele Danmark broderer dataspor, som vi hver især har efterladt ude i ”skyen”. Vi omsætter vores digitale aftryk til personlige tekstile koder som tilsammen danner et unikt kunstværk.

Tekstilkunstner Astrid Skibsted har udformet den kunstneriske vision, som kommer til live når de mange individuelle bidrag samles. Kunstværket opstår i mødet mellem den kunstneriske ramme og de mange bidrag.

Det tekstile sprog og det digitale sprog er forbundne, og kommer ud af den samme logik. Når vi bevæger et tråd, over og under, igennem et stykke stof, så bliver stoffet som et hulkort bestående af nuller og ettaller, som kodning af en computer. Mødet mellem vores stof, broderigarn og krop åbner op for en sanselig og nærværende erfaring med vores data. Med farvet broderigarn vil vi arbejde med at udtrykke vores holdning, tanker eller følelser omkring det vi erfarer om vores data. Det data, som vi ikke ønsker andre kender til broderer vi med hvidt.

Astrid

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og VELUX FONDEN og gennemført i samarbejde med biblioteker landet over og Landsforeningen af Væresteder.