Mie Mørkeberg – Kryptomania

Trapholt præsenterer Mie Mørkebergs første store soloudstilling. Udstillingen viser helt nye værker, der inviterer os ind i Mie Mørkebergs imaginære land ”Kryptomania” – et land som Mørkeberg skaber i sine malerier.

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Titlen ”Kryptomania” henviser til, hvordan Mørkeberg maler et helt nyt univers frem, hvor den førnævnte traditionelle opdeling mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, men som samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering. Mie Mørkeberg maler en krypteret version af virkeligheden, som var det en drøm, hvor logik opløses.

Kunstværkerne – malerier og keramik – er skabt til udstillingen og udfolder et komplet univers – en verden i sig selv. Motiverne indeholder golde landskaber, kosmiske væsner og drømmende menneskekroppe. Udtrykket indeholder Mørkebergs maleriske signatur med at skabe stemninger og rum, som på en og samme gang forekommer tiltrækkende og urovækkende.

⭐⭐⭐⭐⭐ »Maleren Mie Mørkeberg brillerer på kunstmuseet Trapholt med sine mytologiske værker i ny-symbolistisk stil« Kristeligt Dagblad.

⭐⭐⭐⭐ »Symbolmættet udstilling balancerer knivskarpt mellem sensualitet og kitsch« Jyllands-Posten

»En anderledes, men også dybsindig udstilling, der danner sit eget univers og blander fortiden med angsten for fremtiden« Kunstavisen

»Hele hendes univers, der fremstår æstetisk gennemarbejdet og originalt, balancerer på kanten mellem det uhyggelige og det velkendte« Bo Bedre

 

Mie Mørkeberg Kryptomania

Baggrund og tidligere gruppeudstillinger

Mie Mørkeberg (1980-) har siden sin afgang fra Kunstakademiet i 2006 imponeret med sanselige, æstetiske og urovækkende malerier. Hun deltog i 2015 på Trapholts gruppeudstilling OVERTRYK, samt SEEING SLOWLY i 2018.

Trapholts serie af soloudstillinger har til formål at dykke ned i nogle af Danmarks mest fremtrædende samtidskunstnere. Serien har indtil videre præsenteret udstillinger med Michael Kvium (2017), Kirstine Roepstorff (2018), Eske Kath (2019) og Anette Harboe Flensburg (2020).

Udstillingen er støttet af Beckett Fonden og Gangstedfonden

 

+
Kunst og design i verdensklasse
Vil du være blandt de første til at høre om nye udstillinger og aktiviteter på Trapholt? Få nyhedsbrevet og vær opdateret
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.