Mie Mørkeberg – Kryptomania

Trapholt præsenterer Mie Mørkebergs første store soloudstilling. Udstillingen viser helt nye værker, der inviterer os ind i Mie Mørkebergs imaginære land ”Kryptomania” – et land som Mørkeberg skaber i sine malerier.

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Titlen ”Kryptomania” henviser til, hvordan Mørkeberg maler et helt nyt univers frem, hvor den førnævnte traditionelle opdeling mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, men som samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering. Mie Mørkeberg maler en krypteret version af virkeligheden, som var det en drøm, hvor logik opløses.

Kunstværkerne – malerier og keramik – er skabt til udstillingen og udfolder et komplet univers – en verden i sig selv. Motiverne indeholder golde landskaber, kosmiske væsner og drømmende menneskekroppe. Udtrykket indeholder Mørkebergs maleriske signatur med at skabe stemninger og rum, som på en og samme gang forekommer tiltrækkende og urovækkende.

⭐⭐⭐⭐⭐ »Mie Mørkebergs nye malerier til Trapholt er et godt bevis på, at maleri er et uudtømmeligt og evigt aktuelt medie og stadig indtager en vigtig plads i samtidskunstens kanon« Kristeligt Dagblad.

Mie Mørkeberg Kryptomania

Baggrund og tidligere gruppeudstillinger

Mie Mørkeberg (1980-) har siden sin afgang fra Kunstakademiet i 2006 imponeret med sanselige, æstetiske og urovækkende malerier. Hun deltog i 2015 på Trapholts gruppeudstilling OVERTRYK, samt SEEING SLOWLY i 2018.

Trapholts serie af soloudstillinger har til formål at dykke ned i nogle af Danmarks mest fremtrædende samtidskunstnere. Serien har indtil videre præsenteret udstillinger med Michael Kvium (2017), Kirstine Roepstorff (2018), Eske Kath (2019) og Anette Harboe Flensburg (2020).

Udstillingen er støttet af Beckett Fonden, Gangstedfonden, 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Grosserer L.F. Foghts Fond.