Nanna Ditzel – Danish Modern

Nanna Ditzel (1923-2005) er en af de mest indflydelsesrige kvindelige designere gennem tiden. Som en del af Trapholts serie Danish Modern præsenterer udstillingen om Nanna Ditzel et unikt indblik ind i en udfordrende og nyskabende designpraksis, der gennem en 60 år lang karriere altid var præget af disse kvaliteter. Som en foregangskvinde i gentænkningen af den funktionalistiske tradition skabte Nanna Ditzel møbler, som var frie, farverige og forrest i udviklingen. Hun er og bliver til stadighed en af dansk designs største skikkelser, der har sat sit tydelige præg på private hjem, såvel som i offentlige rum.

Nanna Ditzel bliver i 1946 færdiguddannet som møbelarkitekt og åbner samme år egen tegnestue med arkitekten og ægtemanden Jørgen Ditzel. De samarbejder om alt frem til Jørgen Ditzels død i 1961. Kendetegnende for deres fælles design, og Nanna Ditzels eget design, er en nysgerrighed og en fascination af nye teknikker og materialer. Deres design er samtidig præget af en funktionalisme, der også giver plads til en søgen efter skønhed og harmoni. Møblerne er skulpturelle og levende og gør Nanna Ditzel til dansk designs førstekvinde, til ’The Grand Old Lady of Danish Design’.

Udstillingen er en del af Trapholts designserie, Danish Modern, og skildrer et udvalg af Nanna Ditzels møbeldesign med afsæt i museets møbelsamling.

Tak til Nanna Ditzel Design, Snedkergaarden, Skagerak Denmark, GHform, Billund Lufthavn og Louisiana Channel for samarbejde i forbindelse med udstillingen.

Fotorettigheder: Nanna Ditzel Design

 

 

+
Kunst og design i verdensklasse
Vil du være blandt de første til at høre om nye udstillinger og aktiviteter på Trapholt? Få nyhedsbrevet og vær opdateret
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.