Danmark går på guidet tur i skoven sammen – hver for sig

På lørdag den 27. februar 2021 kl. 11-12 kan alle der har lyst få sig en helt særlig oplevelse i naturen. På en guidet skovtur sammen med naturvejledere og Trapholt kan deltagerne opleve skoven på en helt ny måde.

Corona-situationen har fået rigtig mange til at gå i skoven. Men hvad kan vi egentligt opleve derude og lægger vi rigtig mærke til alt det spændende der er at opleve i en dansk skov i februar måned? Det vil naturvejledere og Trapholt fortælle om på en måde, som deltagerne garanteret ikke har prøvet før.

Det foregår på den måde at deltagerne går ud i en hvilken som helst skov, trykker på et link på deres mobiltelefon og ser og hører naturvejlederne guide til forskellige oplevelser i skoven. Alle sanser vil komme i spil, og deltagerne vil både høre om træernes intelligens, lære at lytte til skovens mange lyde, og se og føle på træerne på en helt ny måde. Oplevelsen bliver optimal hvis man er to eller flere sammen, så det er oplagt til en familietur.

Skovturen arrangeres af Trapholt og naturvejledere fra hele trekantområdet. Naturvejlederne og Trapholt står i Sønderskov i Vejle, mens deltagerne står skove de selv vælger. På den måde kan alle i hele Danmark være med.

Arrangementet er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje og Trekantområdets Festuge. Arrangementet er del af projekt ’Tæt på Træer’.

Praktisk

Skovturen finder sted via Zoom den 27. februar kl. 11-12. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Vælg et sted hvor der er god mobildækning. Medbring gerne et tørklæde (til en øvelse med bind for øjnene) og blok og blyant er til at lave en lydmapping af skovens lyde. Link til Zoom finder man på

Trapholts hjemmeside eller Facebook. Her ligger der også en guide til Zoom:
Facebook: https://fb.me/e/1VebzSEsj
Website: https://trapholt.dk/taettere-paa-traeer-en-kollektiv-skovtur-i-hele-danmark/