KERAMISK EKKO PÅ TRAPHOLT

Konventionerne udfordres, når dørene åbnes til udstillingen Michael Geertsen – EKKO på Trapholt. Et udsnit af 25 års kunstnerisk virke i keramikken præsenteres, når Trapholt åbner udstillingen den 13. april 2019.

Michael Geertsen bliver kaldt keramikkens rockstar og er kendetegnet ved ikke at lade sig begrænse af konventioner, men bruger traditioner som afsæt og inspiration. Udstillingen er en eksplosion af farver og former i værker, der bevæger sig i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og design, form og funktion. Geertsens omfattende arbejde fremkalder et æstetisk ekko mellem Geertsens eget udtryk og keramikkens historie.

Katrine Stenum, museumsinspektør på Trapholt, glæder sig til udstillingen:
– Michael Geertsen er en af Danmarks mest markante keramikere. Han markerer sig ved på samme tid at mestre håndværket som få og samtidig skubbe til vores forestillinger om keramikkens æstetik og funktion. Han kaldes keramikkens rockstar – måske fordi han kan fremstå som provokatør, men kigger man nærmere efter, vil man opdage, at Geertsen både er inspireret og optaget af keramikkens mangfoldige historie og de keramiske arketyper.

Geertsen har foruden udstillinger i Danmark haft stor succes i udlandet. Særligt i England og USA har der været stor bevågenhed, eksempelvis da han i 2012 skabte en monumental permanent installation til Victoria and Albert Museum i London.

Udstillingen Michael Geertsen – EKKO præsenterer i Trapholts centrale museumsgade et tematisk udsnit af 25 års kunstnerisk virke gennem udvalgte keramiske unikaværker, prototyper, skitser og tegninger. Udstillingen løber frem til 25. august 2019.

Michael Geertsen (1966) er udlært som pottemager i 1988 og uddannet fra Designskolen, Afd. for Industrielt Design i København i 1993. Hans værker indgår bl.a. i samlinger på The Metropolitan Museum of Art, Museum of Arts and Design i New York, Victoria and Albert Museum i London, Designmuseum Danmark og Trapholt. Derudover har han skabt brugskeramik og designobjekter i samarbejde med bl.a. Kähler, Muuto og Fritz Hansen.