Pinsemarked på Trapholt: Håndplukket kunsthåndværk og hyggelig havefest i skulpturparken

Den 19. og 20. maj kan designentusiaster gøre unikke fund fra 50 af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere, når kunst- og designmuseet Trapholt traditionen tro er vært for det årlige Pinsemarked. Her omdannes museets skulpturpark til én stor havefest med grillmad, havehygge og livemusik – med udsigt til Kolding Fjord. Der er også flere kreative workshops samt guidede omvisninger i museets udstillinger samt skulpturparken i løbet af dagen.

Kunst- og designmuseet Trapholt er den 19. og 20. maj vært for det traditionsrige Pinsemarked i museets grønne skulpturpark, der ligger naturskønt ud til Kolding Fjord.

Her kan designentusiaster blive inspireret og gøre unikke fund fra nogle af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere, der er nøje håndplukket til dette års marked.

Årets 50 udstillere beskæftiger sig med materialer som træ, papir, glas, keramik, smykker, tekstil, læder m.m. – og de deler meget gerne deres individuelle historier og fortæller om processerne bag.

– Trapholts markeder er skabt for at vise, hvad der rører sig blandt nogle af landets dygtigste kunsthåndværkere og designere, inden for forskellige stilarter og håndværk. Vi har i år modtaget et rekordhøjt antal ansøgninger til markedet og har i udvælgelsen af årets udstillere sigtet efter en god balance mellem etablerede brands og nye talenter – og mellem klassiske udtryk og eksperimenterende stilarter, fortæller Anne Schjødt Andersen, der er projektleder for Trapholts Pinsemarked.

Havefest med grillmad, havehygge og livemusik
I anledning af markedet omdannes Trapholts smukke park til én stor havefest med livemusik og hyggelige aktiviteter. I museumscaféen Gustav Lind kan man købe frokost, kaffe og kage, der kannydes ved udendørs borde og bænke med udsigt til Kolding Fjord. Der er også tændt op i grillen og særlige grillretter på menuen.

Som traditionen foreskriver kan man på Pinsemarkedet også opleve årets forårsudstilling af de lokale Trapholtmalere.

Arbejdende værksteder og kreative workshops
Har man selv en kunsthåndværker gemt i maven, er der på årets marked for første gang et telt med arbejdende værksteder med bl.a. tekstiltryk og læder samt kreative workshops med plantefarvning.

Kunst- og designudstillinger på museet
Alle markedsgæster har selvfølgelig også adgang til udstillingerne bag museets arkitekttegnede hvide mure.

Her kan man bl.a. opleve den inspirerende og farverige udstilling Design til nye højder om designikonet Nanna Ditzel, der foruden et fascinerende indblik i designerens historie omfatter en sansemættet kontekst af møbeldesign, tekstil, smykker og totalinstallationer. Nanna Ditzel skilte sig ud fra sine samtidige designere og arkitekter med en vedholdende insisteren på at udforske nye veje og tænke på rum og møbler på nye og frigørende måder.

Trapholt viser i øjeblikket også en udstilling med titlen Shaping a Pattern af kunstner Maria Torp, der har lavet 12 megaportrætter af toneangivende aktivister over hele verden – for at sætte fokus på ligestilling og minde os om, at vi i den globale verden er tæt forbundet på tværs af landegrænser og kulturelle forskelle.

Guidede omvisninger inden- og udendørs
I løbet af dagen er der flere guidede omvisninger, hhv. i de to udstillinger samt i Arne Jacobsens ikoniske Kubeflex-sommerhus. Der er også guidede skulpturvandringer i Skulpturparken og en guidet tur gennem Trapholts historie i haven og parken.

Praktisk information
Markedet er åbent kl. 10-17 begge dage.

Entré på 50 kr. inkluderer adgang til museet og skulpturparken samt adgang til guidede omvisninger (tilmelding efter først til mølle).

Læs mere på www.trapholt.dk/pinsemarked-2024

Omvisninger den 19.-20. maj
11.00-11.20 Arne Jacobsens sommerhus, Kubeflex
12.00-13.00 Skulpturvandring i Skulpturparken
12.00-12.20 Nanna Ditzel – Design til nye højder
13.00-13.20 Arne Jacobsens sommerhus, Kubeflex
13.00-14.00 Kom på tur gennem Trapholts historie i haven og parken
14.00-14.20 Maria Torp – Shaping a Pattern
15.00-15.20 Arne Jacobsens sommerhus, Kubeflex
15.00-16.00 Skulpturvandring i Skulpturparken

Øvrig information
Udstillingen Shaping a Pattern kan opleves frem til den 24. november 2024. Læs mere og find billeder her.

Udstillingen Design til nye højder kan opleves indtil den 11. august 2024. Se pressemeddelelse og pressefotos her.

Om Trapholt
Trapholt er museum for moderne kunst, kunsthåndværk og design med enestående arkitektur og naturskøn placering ned til Kolding fjord. Trapholt er et nationalt kulturelt fyrtårn i designbyen Kolding, som er medlem af UNESCO’s Creative Cities Network. Museet viser nye veje både nationalt og internationalt gennem sanselige udstillinger, inddragende projekter og forskning, der udvider rammerne for, hvad et kunstmuseum er og kan.

Trapholt byder hvert år på skiftende udstillinger og ejer blandt andet Danmarks største stolesamling på mere end 500 stole fra det 20. århundrede. Som gæst har man også adgang til Arne Jacobsens unikke sommerhus Kubeflex, der er en totaloplevelse for design- og arkitekturinteresserede.

I Café Gustav Lind kan man nyde udsigten over Kolding Fjord, og i Trapholt Designbutik præsenteres et bredt udvalg af interiørdesign fra danske og internationale brands.

Der er gratis parkering lige ved døren for biler og busser. Trapholt er handicapvenligt indrettet.