Trapholt årsberetning 2024: Højt besøgstal, rekordhøj gæstetilfredshed og fuld opbakning til museets kommende udvidelse
Inspirerende udstillinger med vigtige dagsordener og involverende projekter tiltrak ikke mindre end 108.133 gæster til Trapholt i 2024. Samtidig nåede gæstetilfredsheden et rekordhøjt niveau til stor tilfredshed på museet. Det fremgår af Trapholts netop offentliggjorte årsberetning for 2024, der også fortæller om museet mange projekter med fokus på bedre trivsel gennem kunsten og en succes der gør, at museet står over for en udvidelse og transformation.
Rekordhøj gæstetilfredshed
I Slots- og Kulturstyrelsens nationale brugerundersøgelse scorer museet en Net Promoter Score på 80, hvilket placerer Trapholt langt over gennemsnittet for både kunstmuseer og museer generelt i Danmark. Publikum fremhæver især museets udstillinger, atmosfære og medarbejdernes imødekommenhed. Trapholt tiltrækker gæster fra hele landet – og udlandet. 17 % kom i 2024 fra Sjælland og 10 % fra Tyskland, mens omkring halvdelen fra Region Syddanmark. Museet balancerer således med en stærk lokal forankring og en betydelig national og international gennemslagskraft.
Fællesskab og forandring gennem kunsten
Trapholts arbejde med kunstprojekter og samfundsrelevans var også en del af 2024-programmet. I det fællesskabte kunstværk TID 8098:30 deltog 800 borgere, der sammen med kunstner Kristine Mandsberg samskabte et 455 meter langt kunstværk. Trapholt var projektleder på Kunstkraft – National strategi for unges trivsel, et samarbejde mellem fem kunstmuseer med fokus på kunstens muligheder for at påvirke unges trivsel. Trivsel var også i fokus i Kultur i arbejde, et tilbud til sygemeldte med stress, angst og depression, samt i Trapholts forløb med to plejecentre, hvor målgruppen var mennesker med demens og deres pårørende.
102,5 mio. kr. til ombygning og udvikling
Trapholts voksende popularitet har presset museets kapacitet til det yderste. Med støtte fra Kolding Kommune, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Augustinus Fonden og Villum Fonden står museet med 102,5 mio. kroner til en ambitiøs udvidelse og transformation af museet. Trapholt er prisbelønnet for sin formidling og vil med ombygningen for første gang få et dedikeret formidlingsområde. Trapholts park består i dag af flere dekoblede områder og vil med ombygningen blive transformeret til en sammenhængende parkoplevelse med kunst og aktiviteter til glæde for museets gæster og Koldings borgere. Museet forventer at lukke for ombygning fra 31. december 2025 og cirka 15 måneder frem.
Direktør Karen Grøn glæder sig over den store opbakning og ser frem til museets næste kapitel: “Det går rigtig godt på Trapholt. Vi har haft et fantastisk år med mange besøgende, høj gæstetilfredshed og stor opbakning til vores projekter. Vi er dybt taknemmelige for den støtte, vi har modtaget til at udvide og transformere museet, så vi også i fremtiden kan tilbyde kunst- og kulturoplevelser af høj kvalitet.”
Hun understreger samtidig, at Trapholt, trods den fysiske lukning, fortsat vil være aktivt: “Selvom vi lukker dørene for en periode, betyder det ikke, at vi forsvinder. Trapholt vil være til stede mange andre steder gennem pop-up formidling, samarbejder og digitale initiativer. Vi glæder os til at bringe kunsten ud til endnu flere i denne overgangsperiode.”
Læs hele årsberetningen via dette link