Sense me

Trapholt stiller skarpt på sansernes komplekse samspil. I den store udstilling, SENSE ME, sætter Olafur Eliasson, Wassily Kandinsky Georgia O’Keeffe mfl. fokus på hvordan lyd, duft, farve og form påvirker os.

Test dine sanser, smag en farve, stik hovedet i skyen, besøg en kunstig skov og læg dig på en talende tunge. Trapholts store særudstilling SENSE ME udforsker sansernes betydning for vores oplevelse af os selv og andre. Udstillingen sætter hele kroppen i spil i store kunst- og designinstallationer af blandt andre Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Anne Patterson, Margrethe Odgaard og Peter de Cupere. Udstillingen viser desuden værker af avantgarden fra starten af det 20. århundrede af blandt andre Wassily Kandinsky, Georgia O’Keeffe og Rudolf Steiner, som også var optagede af det multisensoriske menneske.

Det danske fænomen ’hygge’ er blevet verdenskendt. De færreste tænker over, at hygge er en multisensorisk situation, der skal indeholde noget for alle sanser for at være ”rigtig hygge”. I SENSE ME kommer hyggen under lup i stuemiljøer, som viser hvordan vi har hygget os fra efterkrigstiden og frem til i dag. Fra hjemmebaren til symaskiner i stuen, og flydersofaer foran store fladskærmsfjernsyn til intelligente hjem og brætspil.

Udstillingen udfordrer os på hvordan vi sanser, og om vi mærker efter i hverdagen. Hvordan sanser jeg, og hvordan sanser andre? Kan man manipulere med mig gennem mine sanser?

SENSE ME ny dato

 

Sense Me interview med Karen Grøn ny dato

Sense Me interview med Karen Grøn

 

Lyt til Trapholts podcast om SENSE ME, hvor direktør Karen Grøn, forsker Thomas Alrik Sørensen og fem af udstillingens kunstnere fortæller om sansernes komplekse samspil (på engelsk). Følg dette link.
SENSE ME introfilm kan du se på Trapholt eller på YouTube.

 

Kaitlyn Hova, Synesthesia Light Show demo

Kunstnere/ designere i SENSE ME

Anne Patterson USA
Barbara Martyna Golik Polen
Eric Gunther USA
Fillip Studios Holland
Gabriel Pulecio Colombia
Gentle Whispering ASMR USA
Georgia O’Keeffe USA
James Wannerton UK
Jeppe Hein Danmark
Kaitlyn Hova USA
Lauren Kalman USA
Margrethe Odgaard Danmark
Memo Akten Tyrkiet
Olafur Eliasson Danmark/ Island
Olga Benedicte Danmark
Omer Polak Israel
Peter de Cupere Belgien
Richard E. Cytowic USA
Richard Mortensen Danmark
Rudolf Steiner Kroatien
Sarah Hyndman UK
Snoezel Holland
Spectra Ensemble Danmark
Vilhelm Bjerke Petersen Danmark
Vincent Rouffiac Frankrig
Wassily Kandinsky Rusland

 

SENSE ME er del af udstillingsrækken på Trapholt med afsæt i det personlige verdensbillede. Første udstilling var EAT ME i 2017.

⭐⭐⭐⭐⭐ Berlingske 

“Forrygende kæmpeudstilling”

⭐⭐⭐⭐⭐ Jyllands-Posten

“Smukt orkestreret udstilling”

⭐⭐⭐⭐⭐ Kristeligt Dagblad

“Sansebombardement værk for værk”

❤️❤️❤️❤️ Politiken

“En udstilling, der rører ved os”

Udstillingen er generøst støttet af A.P. Møller Fonden og Spar Nord Fonden.

+