Sense me

Trapholt stiller skarpt på sansernes komplekse samspil. I den store udstilling, SENSE ME, sætter Olafur Eliasson, Wassily Kandinsky Georgia O’Keeffe mfl. fokus på hvordan lyd, duft, farve og form påvirker os.

Test dine sanser, smag en farve, stik hovedet i skyen, besøg en kunstig skov og læg dig på en talende tunge. Trapholts store særudstilling SENSE ME udforsker sansernes betydning for vores oplevelse af os selv og andre. Udstillingen sætter hele kroppen i spil i store kunst- og designinstallationer af blandt andre Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Anne Patterson, Margrethe Odgaard og Peter de Cupere. Udstillingen viser desuden værker af avantgarden fra starten af det 20. århundrede af blandt andre Wassily Kandinsky, Georgia O’Keeffe og Rudolf Steiner, som også var optagede af det multisensoriske menneske.

Det danske fænomen ’hygge’ er blevet verdenskendt. De færreste tænker over, at hygge er en multisensorisk situation, der skal indeholde noget for alle sanser for at være ”rigtig hygge”. I SENSE ME kommer hyggen under lup i stuemiljøer, som viser hvordan vi har hygget os fra efterkrigstiden og frem til i dag. Fra hjemmebaren til symaskiner i stuen, og flydersofaer foran store fladskærmsfjernsyn til intelligente hjem og brætspil.

Udstillingen udfordrer os på hvordan vi sanser, og om vi mærker efter i hverdagen. Hvordan sanser jeg, og hvordan sanser andre? Kan man manipulere med mig gennem mine sanser?

Gabriel Pulecio, Infinity (Tiles of Vitual Space)

Anne Patterson, Pathless Woods, 2017

Kaitlyn Hova, Synesthesia Light Show demo

SENSE ME er del af udstillingsrækken på Trapholt med afsæt i det personlige verdensbillede. Første udstilling var EAT ME i 2017.

Udstillingen er generøst støttet af A.P. Møller Fonden og Spar Nord Fonden.