Sense me

Trapholt stiller skarpt på sansernes komplekse samspil. I den store udstilling, SENSE ME, sætter Olafur Eliasson, Wassily Kandinsky Georgia O’Keeffe mfl. fokus på hvordan lyd, duft, farve og form påvirker os.

Test dine sanser, smag en farve, stik hovedet i skyen, besøg en kunstig skov og læg dig på en talende tunge. Trapholts store særudstilling SENSE ME udforsker sansernes betydning for vores oplevelse af os selv og andre. Udstillingen sætter hele kroppen i spil i store kunst- og designinstallationer af blandt andre Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Anne Patterson, Margrethe Odgaard og Peter de Cupere. Udstillingen viser desuden værker af avantgarden fra starten af det 20. århundrede af blandt andre Wassily Kandinsky, Georgia O’Keeffe og Rudolf Steiner, som også var optagede af det multisensoriske menneske.

Det danske fænomen ’hygge’ er blevet verdenskendt. De færreste tænker over, at hygge er en multisensorisk situation, der skal indeholde noget for alle sanser for at være ”rigtig hygge”. I SENSE ME kommer hyggen under lup i stuemiljøer, som viser hvordan vi har hygget os fra efterkrigstiden og frem til i dag. Fra hjemmebaren til symaskiner i stuen, og flydersofaer foran store fladskærmsfjernsyn til intelligente hjem og brætspil.

Udstillingen udfordrer os på hvordan vi sanser, og om vi mærker efter i hverdagen. Hvordan sanser jeg, og hvordan sanser andre? Kan man manipulere med mig gennem mine sanser?

SENSE ME ny dato

 

Sense Me interview med Karen Grøn ny dato

Sense Me interview med Karen Grøn

 

Lyt til Trapholts podcast om SENSE ME, hvor direktør Karen Grøn, forsker Thomas Alrik Sørensen og fem af udstillingens kunstnere fortæller om sansernes komplekse samspil (på engelsk). Følg dette link.
SENSE ME introfilm kan du se på Trapholt eller på YouTube.

 

Kaitlyn Hova, Synesthesia Light Show demo

Kunstnere/ designere i SENSE ME

Anne PattersonUSA
Barbara Martyna GolikPolen
Eric GuntherUSA
Fillip StudiosHolland
Gabriel PulecioColombia
Gentle Whispering ASMRUSA
Georgia O’KeeffeUSA
James WannertonUK
Jeppe HeinDanmark
Kaitlyn HovaUSA
Lauren KalmanUSA
Margrethe OdgaardDanmark
Memo AktenTyrkiet
Olafur EliassonDanmark/ Island
Olga BenedicteDanmark
Omer PolakIsrael
Peter de CupereBelgien
Richard E. CytowicUSA
Richard MortensenDanmark
Rudolf SteinerKroatien
Sarah HyndmanUK
SnoezelHolland
Spectra EnsembleDanmark
Vilhelm Bjerke PetersenDanmark
Vincent RouffiacFrankrig
Wassily KandinskyRusland

 

SENSE ME er del af udstillingsrækken på Trapholt med afsæt i det personlige verdensbillede. Første udstilling var EAT ME i 2017.

⭐⭐⭐⭐⭐ Berlingske 

“Forrygende kæmpeudstilling”

⭐⭐⭐⭐⭐ Jyllands-Posten

“Smukt orkestreret udstilling”

⭐⭐⭐⭐⭐ Kristeligt Dagblad

“Sansebombardement værk for værk”

❤️❤️❤️❤️ Politiken

“En udstilling, der rører ved os”

Udstillingen er generøst støttet af A.P. Møller Fonden og Spar Nord Fonden.