TINGSTED – et værk skabes i fællesskab

Projektbeskrivelse

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt alle trædrejere med i et stort kunstnerisk projekt. Sammen skal vi skabe ét enormt værk TINGSTED.

Ideen med TINGSTED er, at flere hundrede trædrejere bidrager med hver deres unikke drejede del og dermed bliver en del af en stor fortælling i det samlede værk TINGSTED, der udstilles på Trapholt fra 19. januar 2020.

Rasmus Bækkel Fex har en mission om at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign på en tidssvarende og moderne måde, så trædrejningen bliver aktuel med et nyt udtryk, der passer til tiden. Han ser det som et brud med modernismen, en slags clash mellem to formsprog; Klassicismen og Modernismen, og han ønsker at gøre opmærksom på den del af vores kulturarv og være med til at skabe fornyet interesse for håndværket og dets kvaliteter.

TINGSTED

Hvad kan du bidrage med?

Udgangspunktet for den enkeltes bidrag er en pind/stoleben med dimensionerne 4x4x50 cm. Ud over nogle meget enkle regler er der frit spil for det individuelle udtryk i drejningen af det enkelte stykke træ. Træ til ben kan afhentes på Trapholt (så længe lager haves). Det er også muligt at bruge eget træ. Blot reglerne for dimensioner overholdes og træet ikke behandles -se illustrationen her.

Aflevering af drejede stoleben

De drejede ben skal indleveres sammen med tilmeldingsblanket senest den 27. september 2019. Indleveringsblanket kan du hente her

Afleveringssteder

Drejede bidrag til TINGSTED kan afleveres på Trapholt eller ved nedenstående samarbejdspartnere:

• På Trapholt – giver fri entré til museet til drejeren der indleverer på indleveringsdagen
• Sminge /v. Allan Olesen, Sørkelvej 76, Silkeborg. T. 20137384 (åbent torsdag) – har også et lager af træ til udlevering
• Tempa Håndværk, Råghøj 31, Nykøbing Mors. T. 97769009
• Trædrejerbutikken, Hjallesegade 51, Odense. T. 40978787
• Gerd Bargum Petersen, Broager, T. 20232340 (efter aftale)
• Kurt Due Pedersen, Helsinge, T. 21427534 (efter aftale)
• Jens-Ole Larsen, Køge. Mail: jens@joltrae.dk (efter aftale)
• Husflid Drøsselbjerg v. formand Vagn Lauridsen, T. 30626687, mail: pvl1939@outlook.dk (efter aftale)
• Kreativ Fritid, ViborgMessen i Tinghallen, 6-8 sept. på Tempa Håndværks stand

Et værk bliver skabt

I efteråret 2019 samler Rasmus Bækkel Fex alle bidragene i et stort værk TINGSTED. Alle der har bidraget med drejede elementer inviteres til fernisering af TINGSTED på Trapholt d. 18. januar 2020.

 

Projekt TINGSTED har modtaget støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje